У Вінниці призначили нового керівника оборонного заводу

Новини Вінниці

Новим очільником 45-го експериментального механічного заводу у Вінниці став Микола Ляпун. Як йдеться на Facebook-сторінці голови ОДА Сергія Борзова, саме він переміг у відборі на посаду директора державного підприємства.

Відомо, що раніше Ляпун був першим заступником ДП «Харківський завод спеціальних машин».

Свого часу чоловік забезпечував постачання спеціальних автомобілів на експорт та до Збройних сил України. Також організовував виробництво і налагоджував комерційну діяльність. Також, за словами Сергія Борзова, Микола Ляпун організовував підготовку участі автомобілів КрАЗ в трансконтинентальному ралі «Париж-Дакар».

Микола Ляпун

Довідково

45-й експериментальний механічний завод у Вінниці входить в Державний концерн «Укроборонпром». Підприємство здійснює виробництво, ремонт й технічне обслуговування технічних засобів транспортування, заправлення, перекачування й зберігання нафтопродуктів. У Вінниці завод функціонує з вересня 1943 року та спочатку мав профіль ремонтного. В 1950 році підприємство перепрофілювали на машинобудівне.

В березні 2014 року завод було залучено до виконання військового замовлення з відновлення й ремонту техніки й військового майна збройних сил України, кількість робітників заводу збільшено на 120 осіб й вона склала майже 450 осіб. Після початку війни на сході України обсяг робіт з виконання оборонного замовлення було збільшено. Тут реанімують автівки, які повертаються з зони ООС, виготовляють танкові ремонтні майстерні, розробляють нові типи техніки для армії.

У 2019-ому році завод почав виготовляти авіазаправники для армії та цивільної авіації.

Нагадаємо, в лютому стало відомо, що у Вінницького оборонного заводу з’явиться новий директор.

Фото ‒ з фейсбук-сторінки Сергія Борзова

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *