У Вінниці зареєстрували петицію з проханням покращити якість проточної води

Новини Вінниці

Вінничанка Аліна Антонюк зареєструвала петицію до міської ради з проханням покращити якість проточної води в місті. Авторка звернення зазначає, що з січня вода у Вінниці має неприємний запах риби та болота. Через це жінка занепокоєна про майбутній стан свого здоров’я.

«З січня місяця по Вінниці вода з під крану жахливо смердить рибою та болотом. А кожен день люди використовують цю воду для миття посуду, продуктів, миються в ній. Страшно за своє здоров’я. Час іде, а ніяких змін не помітно. Думаю, місцевій владі прийшов час обговорити це питання. Бажано, результативно», ‒ йдеться в зверненні.

Аби петицію розглянули в міській раді, за неї мають проголосувати 350 вінничан. Збір підписів триває ще протягом 14 днів. Підтримати звернення можна ТУТ.

До слова, нещодавно у КП «Вінницяоблводоканал» повідомили, з яких причин вінничани можуть відчувати характерний «рибний» запах від проточної води. За словами комунальників, «рибний» запах води спричиняють водорості, які виділяють «ароматні» речовини під час відмирання та/або в «стресових» для них ситуаціях. Коли джерело питної води у Вінниці – річка Південний Буг ‒ звільнялась від криги, водорості якраз «переживали стрес».

Комунальники зазначали, що побороти «рибний» запах можливо, збільшивши дозу хлору для очищення води. Але на підприємстві цього свідомо не роблять.

На підприємстві також додавали, що вода залишається безпечною, оскільки очисні роботи проводяться із дотриманням технологічного регламенту.

Варто зазначити, що на сьогодні КП «Вінницяоблводоканал» перебуває на балансі Вінницької обласної ради. Тому, фактично, в межах своїх повноважень міська рада не може поки що безпосередньо впливати на роботу підприємства.

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *