«Ми зацікавлені у поглибленій співпраці»: Вінницю відвідав військово-повітряний аташе США

Новини Вінниці

Військово-повітряний аташе при Посольстві США в Україні підполковник Джон Картер відвідав штаб командування Повітряних сил ЗСУ у Вінниці. Під час візиту пан Картер зустрівся із ТВО командувача Повітряних Сил генерал-лейтенантом Аркадіє Вашутіним. Як інформує пресслужба командування Повітряних Сил, сторони обговорили двостороннє співробітництво.

«Ми зацікавлені у поглибленій співпраці з Україною і Повітряними Силами зокрема, – говорить Військово-повітряний аташе при Посольстві Сполучених штатів Америки в Україні підполковник Джон Картер. – Американський уряд продовжує підтримувати Україну, її Збройні Сили. Ми нарощуємо свою участь у спільних військових навчаннях на території України. У вашій країні постійно працює чимало американських інструкторів, які надають допомогу у навчанні та підготовці кваліфікованих фахівців. Минулого року в українському небі неодноразово з’являлись американські стратегічні бомбардувальники у супроводі українських винищувачів, а в рамках навчання «Rapid Trident-2020» спецпризначенці країн-партнерів десантувалися з американських транспортних літаків Lockheed МС130 та конвертипланів Bell V-22 Ospreу»

Спілкуючись із військовим дипломатом, генерал Вашутін підняв питання переозброєння ПС та зенітних ракетних військ. За його словами, морально та фізично застарілі зразки техніки українського війська можна замінити лише сучасним озброєнням Західних країн, тому у командуванні сподіваються на співпрацю та підтримку союзників.  

Детально обговорили і тему ударних безпілотних літальних апаратів, з урахуванням їх застосування у військових конфліктах на Близькому Сході та вірмено-азербайджанському конфлікті. Українські офіцери розповіли про хід освоєння БПАК Bayraktar TB2, а також про здобутки у цьому напрямку підприємств українського оборонно-промислового комплексу. Як стверджують у пресслужбі, Україна  має плани щодо створення ударного безпілотного авіаційного комплексу власного виробництва.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *