Вінничанки замість святкування 8 березня придбали апарати для дівчаток з діабетом

Новини Вінниці

Представниці ГО «Асоціація жінок України «Дія» відмовились від звичного святкування 8 березня, а на заощаджені кошти придбали 20 моніторингів для вимірювання рівня глюкози в крові інсулінозалежних дітей. Апарати передали дівчаткам, якими опікується ГО «ДІА-Діти», повідомляє видання «День».

Презентовані системи дозволяють дитині не тільки забути про щоденне багаторазове проколювання пальчиків, а й почуватись у безпеці. Адже рівень цукру можна дізнатись щомиті, просто зазирнувши до телефону. Окрім того, представниці Асоціації придбали та передали ДІА-родинам, сотні смужок до глюкометрів.

Як повідомила голова вінницької філії ГО «Асоціація жінок України «Дія» Алла Власюк спершу жінки планували придбати 5–6 моніторингів, але врешті, залучивши партнерів, вдалося зібрати більше 30 тисяч грн. Це дозволило придбати 20 штук систем моніторингу. Але це, як зізнається Алла Власюк, крапля у морі, бо лише у Вінниці мешкає 133 дитини хворих діабетом І типу, з них 75 – в ГО «ДІА-Діти». Щодня їхні сім’ї несуть значні фінансові витрати, щоб зберегти здоров’я дітей.

«Родини таких діток постійно потребують підтримки, адже інсулінозалежний цукровий діабет є виснажливим для родин, які виховують «солодких» діток. Це постійні хвилювання, безперервний контроль за станом дитини, суттєві фінансові витрати, які для переважної більшості родин є непосильними, – відзначає Алла Власюк. – Сьогодні ми передаємо моніторинги вимірювання рівня цукру для дівчаток ГО «ДІА-Діти», щоб у їхньому житті стало трошки менше болю, а у батьків – менше тривоги. Однак така підтримка проблему не вирішить. Попри існування міської програми, «солодким» дітям потрібна державна програма, яка безперебійно забезпечуватиме їх необхідним обладнанням та витратними матеріалами».

Голова громадської організацією «ДІА-Діти» Олеся Файденко каже, що співпраця між організаціями ведеться вже кілька років. Три останні – вони підтримують дітей, у яких діагностовано цукровий діабет І типу. Завдяки міській програмі кожна дитина щомісяця, отримує тест-смужки, голки, шприци, ланцети, витратні матеріали до інсулінових помп.

«За цей час діти громадської організації «ДІА-Діти» від дієвих жінок отримали близько сотні сенсорів для безперервного моніторування рівня глюкози крові. Ми отримали десятки упаковок тест смужок до глюкометрів для вимірювання рівня глюкози для дітей. Провели десятки спільних цікавих та важливих заходів, – каже Олеся Файденко. – Попереду ще багато гарних справ, які обов’язково буде реалізовано спільними зусиллями. Адже така надпотужна підтримка надихає, дарує крила та впевненість у щасливому майбутньому наших солодких дітей. Дозволить мамам хоча б на кілька днів не хвилюватися за стан їхнього здоров’я».

До слова, моніторинг для вимірювання рівня глюкози дозволяє розуміти характер змін рівня цукру у крові протягом доби, виявляти наявні перешкоди на шляху до компенсації цукрового діабету (стану, коли показники глюкози крові людини із діабетом не відрізняються від показників здорової людини), скоригувати курс лікування і уникнути можливих ускладнень. Усі дані фіксуються у мобільному додатку і контролювати батькам стан дитини.  З економічної точки зору моніторинг вигідний тим, що допомагає підібрати дуже точну дозу, що, як правило, буде меншою за раніше використовувану.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *