«Каштан Березовських» на Вінниччині оголосили ботанічною пам’яткою природи

Новини Вінниці

26 лютого під час сесії Вінницької обласної ради депутати підтримали проєкт рішення «Про оголошення об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення – ботанічної пам’ятки природи «Каштан Березовських»».

Як повідомляють на сайті Вінницької облради, йдеться про дерево – кінський каштан звичайний, – яке має історико-культурну цінність як частина колишньої садиби панів Березовських.

Відомо, що ботанічна пам’ятка розташована на подвір’ї школи в селі Перепільчинці Жмеринського району. Ініціатива оголошення каштану і території навколо нього площею 0,1 га об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення належить саме навчальному закладу. Назва пам’ятки походить від прізвища родини поміщиків, у володінні якої село перебувало із середини ХІХ століття. Саме тоді на території маєтку, де нині розташована школа, й було висаджено це дерево.

В облраді повідомляють, що у тримісячний термін відповідні зміни внесуть у реєстр природно-заповідного фонду та оформлять на новостворений об’єкт необхідну охоронну документацію. На виконання вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України» біля дерева встановлять державні інформаційно-охоронні знаки.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *