На Вінниччині прикордонники «накрили» підводний спиртопровід

Новини Вінниці

Прикордонники Могилів-Подільського загону виявили електрокабель та шланг на дні річки Дністер на кордоні з Молдовою. Прикордонники пропускають: за допомогою шлангу, що вів до підземного бункеру, в Україну планували постачати контрабандний алкоголь з території сусідньої держави.

За даними прикордонної служби, ізольований електрокабель був прокладений по дну Дністра від прилеглого острову до українського берега, а далі був вкопаний в землю на глибину 20 см та вів у тил території України.

З дна річки прикордонники дістали 150 метрів кабелю, на кінці якого було пристосування для підключення електроживлення та засіб для намотування шлангу на котушку.

Військовослужбовці продовжили обстеження прилеглої місцевості, залучивши спеціальну техніку. На глибині 3 метрів знайшли пластиковий шланг, що був прокладений під землею від берегової відмілини річки Дністер вглиб території України.

Під час демонтажу шлангу, у лісосмузі на території України, правоохоронці виявили спеціально обладнаний підземний «бункер», до якого виходив кінець шлангу.

Загалом прикордонники демонтували 125 м шлангу діаметром 20 мм.

Імовірно, з його допомогою планували незаконно переміщувати спирт з Молдови до України. Правоохоронці встановили, що цей трубопровід ще не використовувався, оскільки шланг був порожній та не мав характерного запаху спирту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *