В рекордних темпах: на базі Вінницького Центру СНІДу облаштовують інфекційну лікарню

Новини Вінниці Топ Фото дня

У п’ятницю, 26 лютого під час сесії Вінницької обласної ради депутати ухвалили рішення щодо облаштування на базі Вінницького обласного клінічного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом обласної інфекційної лікарні. На сьогодні в закладі тривають ремонтні роботи та розширення матеріально-технічної бази. Тим часом, в керівництві закладу та області хваляться: «ковідне» відділення тут розгорнули в рекордні терміни ‒ за чотири тижні.

За цей період фактично «з нуля» створили інфекційне відділення на 89 ліжок. В тому числі, облаштували палати інтенсивної терапії з централізованим киснепостачанням, три комплекти лабораторії ПЛР та інше лабораторне обладнання. Ремонтні роботи в закладі тривають і через тиждень тут запланували розгорнути ще 90 ліжок, забезпечених киснем.

Як розповів очільник закладу Ігор Матковський, в палатах інтенсивної терапії будуть встановлені апарати ШВЛ та системи моніторингу життєдіяльності пацієнтів. Окрім того, в палатах є і камери.

«Це для загального вигляду та моніторингу життєдіяльності. Вони поки що облаштовані лише в палатах інтенсивної терапії», ‒ каже лікар-інфекціоніст.

За словами фахівця, зараз в лікарні є 8 апаратів ШВЛ, але планують закупити ще.

Нагадаємо, впродовж 28 лютого у Вінницькій області було виявлено 598 випадків коронавірусу, що є «рекордом» серед регіонів Украни. Зважаючи на зростання темпів захворюваності, у Вінниці готуються облаштувати ще 6 реанімаційних ліжок для пацієнтів з COVID-19.

Також через значне розповсюдження коронавірусної інфекції в області ухвалили рішення повністю перевести учнів на дистанційне навчання.

Раніше ми писали, що в регіоні вже 117 медпрацівників отримали щеплення від COVID-19.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *