Вінничани мітингуватимуть за збереження районної лікарні

Новини Вінниці Топ

У Вінниці відбудеться мітинг за збереження Вінницької Центральної районної лікарні, яку передають на баланс міської громади. Акція відбудеться завтра, 26 лютого, під стінами міської ради.

Дозвіл на передачу майнового комплексу лікарні від райради у власність міста дали як у муніципалітеті, так і у самій районній раді. Тепер залишилось тільки затвердити це рішення на сесії міської ради. Саме це і має відбутись на завтрашньому пленарному засіданні.

Колектив лікарні та мешканці району занепокоєні подальшою долею ЦРКЛ. Підтримку їм висловив місцевий осередок «Європейської Солідарності», активісти та партійці вирішили взяти координацію руху за збереження лікарні під свій контроль.

«Єдиний медзаклад вторинного рівня для мешканців Вінницького району –Центральну районну клінічну лікарню, передають на баланс міської громади. Це означає, що мешканці віддалених сіл відтепер отримуватимуть висококваліфіковану меддопомогу виключно в лікарнях, підпорядкованих місту Вінниця.

Враховуючи, що Вінницький район в результаті адмінреформи збільшено в рази, його населення відтепер складає 300 тисяч громадян, а разом з Вінницею – 670 тисяч. Очевидно, що міським лікарням буде важко справлятися з такою кількістю пацієнтів. Крім того, для селян поїздка до лікарні перетвориться на суцільні незручності: черги до потрібних кабінетів, а подекуди –  згаяний час та зіпсований настрій. Все те саме очікує і на мешканців міста Вінниця, тому вони також мають бути по-своєму зацікавлені у збереженні лікарні для мешканців району.

До того ж, самій міській громаді і без ЦРКЛ вистачає профільних лікарняних відділень, тому «районку» можуть частково або повністю закрити. А це не лише лікарі високої кваліфікації, а ще й 8 кафедр медичного університету, професори, доценти», – зазначають у прес-службі ЄС.

Отож, активісти спільно з ЄС висувають до міськради такі вимоги:

  • Гарантувати збереження майнового комплексу ЦРКЛ.
  • Гарантувати збереження колективу лікарні.
  • Гарантувати обслуговування пацієнтів збільшеного району.
  • Міська влада має прийняти відповідальність за життя і здоров’я мешканців Вінницького району.

Акція запланована на 10:00.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *