«Врятуй три життя»: вінницькі «Вовки» запрошують здати кров напередодні Дня Валентина

Новини Вінниці

Клуб з американського футболу «Вінницькі вовки» запрошує вінничан стати донорами крові. Це вже п’ята благодійна акція колективу до Дня Валентина.

Суть акції проста: напередодні Дня закоханих футболісти здають кров у  «Вінницькому обласному центрі служби крові» та запрошують всіх, хто має змогу, долучитись до доброї справи. Цьогорічна акція відбудеться завтра, 12 лютого, і триватиме з 8:00 до 14:00.

Футболісти стверджують: один донор рятує життя трьох пацієнтів, тому здавати кров – вкрай важливо.  

«А ви знали, що слово «донор» походить від латинського «donare», що означає подарунок або пожертвування? А що може бути кращим подарунком, ніж врятоване життя?  Три життя!  Саме так, адже одна здача крові допомагає одразу трьом пацієнтам! Тому напередодні Дня всіх закоханих «Вінницькі Вовки» організовують традиційну акцію з донації і запрошують вас долучитись», – йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці «Вовків».

Адреса обласного центру служб крові – вулиця Пирогова, 47.

«Донорство завжди було проявом благодійності та високого гуманізму. Станьте рятівником і подаруйте шанс на одужання тим, хто цього так потребує», – закликають у клубі.

Ви можете стати донором крові, якщо:

  • Не вживали анальгетиків і аспірину а також ліків, що містять їх (ці речовини погіршують зсідання крові) впродовж трьох днів
  • Помірковано вживали жирну, смажену та молочну їжу напередодні та в день здачі крові.
  • Не відчуваєте нездужання (озноб, запаморочення, головний біль, слабкість).
  • Виспались та з’їли легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді) перед тим, як здавати кров
  • Не вживали алкоголь за 48 годин до донації.
  • Не палили за 2 години до донації.
  • Не маєте серцево-судинних, інфекційних, паразитарних захворювань та хвороб шкіри, не страждаєте від злоякісних пухлин, хвороб нирок, печінки, жовчних шляхів та травневої системи.

З усіма рекомендаціями та протипоказаннями можна ознайомитись на сайті МОЗ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *