Вінниця витратить понад 200 тисяч гривень на штани та сорочки для комунальних правоохоронців

Новини Вінниці

«Муніципальна варта» Вінницької міської ради оголосила тендер на закупівлю форми на літній період для співробітників. За гроші платників податків для комунального підприємства закуплять штани та сорочки. Загальна очікувана вартість товарів – 241 258 гривень.

Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю 142 темно-синіх сорочок та такого ж кольору штанів у такій самій кількості. Одяг має складатись на 65% з бавовни та на 35% з поліефіру. Прокладковий матеріал: флізелін.

Тендерні пропозиції приймаються до 24 лютого, аукціон запланований на 25-те. Строк поставки товару: 1 квітня 2021 – 30 квітня 2021 року.

До слова, щодо доцільності існування муніципальних органів правопорядку у Вінниці та інших містах точаться дискусії. Так, міністр МВС Арсен Аваков ще у 2017 році зазначав, що «Застосування сили на вулиці повинно бути виключною прерогативою держави», при цьому «адекватність застосування цієї сили повинна регулюватися законодавством і забезпечуватися контролем з боку громадських організацій». Також міністр зауважував, що більшість комунальних правоохоронних структур незаконно експлуатують назву «поліція». «Поліцією» була і «Муніципальна варта» Вінниці, але у 2019-ому році її перейменували.

До слова, муніципальні «правоохоронці» неодноразово були помічені у перевищенні повноважень та порушенні законодавства в різних містах України. Так, у Вінниці працівники «Муніципальної варти» перешкоджали громадянам увійти на сесію міської ради. При цьому, як підкреслює експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай, вільний вхід на засідання органів місцевого самоврядування гарантує Конституція України, Закон України про місцеве самоврядування та спеціалізований Закон про доступ до інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *