Вінничани не підтримали будівництво нового мікрорайону на території тролейбусного депо

Новини Вінниці

Учасники громадських слухань не підтримали проєкт будівництва нового мікрорайону на території колишнього цегельного заводу «Керамік». Відповідно до «Детального плану території, обмеженої вулицями Магістратською, Петрусенко, Пестеля, І. Богуна та Б. Лук’яновського», там планувалося будівництво нової школи, дитячих садків, ТРЦ, стадіону та підземних паркінгів. Тролейбусне депо, розташоване на вказаній території, пропонується перенести в іншу частину міста.

Як повідомляє ресурс Вінниця.Info, в східній частині території забудови запланували розмістити багатоквартирні житлові будинки на 6 поверхів, а поряд – двоповерховий дитячий садочок на 90 місць. За попередньою документацію, неподалік житлового комплексу також мав бути торговий центр з підземним паркінгом.

За словами представника МКП «Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури» Олександра Шевчука, основна територія проекту – багатоквартирні житлові будинки на 5-7 поверхів. Проєктом пропонується також розмістити підземні паркінги для цих будинків. Орієнтовно, парковки мають бути розраховані до 80-90 місць.

Північніше, ближче до гаражного кооперативу, передбачено розмістити дворівневий паркінг орієнтовно на 380 машино-місць, по 190 місць на поверсі. Та перенести в цю зону автомийку, розміщену на сьогодні неподалік житлових будинків по Магістратській.

Існуючу адміністративну будівлю цегельного заводу мали переоснасити під дитячий садочок, розрахований на 190 дітей. Цей пункт окремо викликав питання в учасників громадського слухання, оскільки передбачалось знесення четвертого поверху адмінприміщення та переобладнання триповерхової будівлі на дитсадок.

Також проект передбачав будівництво торгового центру з підземним паркінгом неподалік існуючих на сьогодні гуртожитків цегельного заводу.

Після 2,5 годин обговорень учасники слухань не підтримали план забудови в існуючому вигляді та проголосували за перенесення обговорень на невизначений термін, допоки детальний план території не доопрацюють.. Люди зазначили, що детальний план на сьогодні потребує доопрацювання. Як виявилося, на місці існуючого на сьогодні житлового будинку по Цегельній, 14А, в детальному плані передбачили проїжджу частину. Мешканці навколишніх будинків занепокоєні, чи не будуть пошкоджені їхні оселі внаслідок забудови багатоповерхівками та чи передбачені їм компенсації.

Окремо питання постало щодо мереж водопостачання. Частина існує на сьогодні, і деякі проходять прямо під існуючими житловими будинками, через що мешканці занепокоєні, що їхні будинки підлягатимуть знесенню, хоча в детальному плані про це не йдеться.

Також під час слухань озвучили питання щодо дорожнього трафіку. Люди кажуть: якщо кожна сім’я новозбудованого мікрорайону матиме по автівці, то умовні 1 216 автомобілів щоранку та щовечора утворюватимуть на прилеглих вулицях чималі затори.

До слова, загальна територія в межах проекту забудови складає 38, 23 га.

Територія багатоквартирної житлової забудови – 7, 57 га.

Територія садибної житлової забудови – 8,99 га.

Територія громадської забудови – 5,43 га, яка включає:

  • територію школи на 2,5 га;
  • територію ДНЗ на 0,75 га.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *