Відновлено загальнонаціональний карантин: що потрібно знати?

Новини Вінниці Новини України

На всю територію України тепер поширюються ті обмеження, які за адаптивного карантину діяли в помаранчевій зоні.

В Україні після першого карантинного вікенду з понеділка, 16 листопада, уряд відновив загальнонаціональний карантин замість адаптивного, який діяв попередні місяці і ввів нові обмеження.

Зокрема, обмеження стосуються масових заходів, роботи кінотеатрів та громадського транспорту.

Так, заборонені масові заходи за участю більш як 20 осіб, заповнюваність понад 50% місць в театрах і кінотеатрах, громадському транспорті; робота дискотек, закладів харчування з організацією дозвілля, робота після 22:00 до 7:00 ресторанів і кафе; планових госпіталізацій.

Також під забороною перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості, більшій, ніж кількість місць для сидіння, передбачена технічною характеристикою транспортного засобу.

Розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування можливо лише на відстані менше ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками та більше ніж 4 особи за столом без урахування дітей у віці до 18 років.

Рекомендується час для пенсіонерів. Він буде діяти з 10:00 до 12:00 на об’єктах торгівлі, в органах влади тощо.

Минулими вихідними почав діяти карантин вихідного дня.

У ньому діє заборона на роботу торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також роботу театрів і проведення масових заходів. Заборонено приймати відвідувачів в барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери.

Відкритими залишаються продуктові магазини, аптеки, АЗС, об’єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами; фінансові установи, СТО, доставка їжі. У звичайному порядку буде здійснюватися інкасація та перевезення валютних цінностей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *