Занедбаний маєток Когана на Вінниччині нагадує будинок з фільму жахів

Новини Вінниці Фото дня

У Вінницькій області є чимало садиб та маєтків, які ще 100 років тому були справжньою окрасою регіону. Проте сьогодні через нехтування проведенням реконструкції вони поступово руйнуються. Зокрема, така ж доля чекала і на маєток цукрозаводчика Нафтула Когана.

Даний маєток знаходиться у Вищеольчедаєві Мурованокуриловецького району. Зараз він нагадує будинок з фільму жахів: покинута будівля, вікна побиті, всередині купи сміття, помітні наслідки пожежі.

Зі слів спеціалістів, хоча маєток, що заріс деревами та кущами, зовні не є чимось надзвичайним, але ліпнина та розписи інтер’єрів другого поверху роблять його однією з найпривабливіших локацій області.

Небайдужі місцеві жителі все ж сподіваються, що садибі дадуть можливість на друге життя. Наразі реставрацію даної будівлі запланували на наступний рік. Історики сподіваються, що фінансування все ж знайдеться. Їм буде дуже шкода втрачати таку цінну пам’ятку.

Пусткою стоїть і цукровий завод Когана. На його місці сьогодні справжні руїни, тоді як будівля контори заводу нагадує невеличкий палацик у неоготичному стилі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *