Ірина Геращенко у Вінниці: “Влада і лікарні у нас живуть ніби в різних світах. Попри те, що ми в опозиції, ми будемо вирішувати проблеми медиків” (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці Топ

У кількох містечках та селищах Вінниччини сьогодні, 22 жовтня, побувала співголова фракції “Європейська Солідарність” в парламенті Ірина Геращенко. Народна депутатка презентувала місцевим громадам кандидатів від “ЄС” на виборах до рад ОТГ, обласної та районних рад. Обов’язковим пунктом, каже Ірина Геращенко, як і під час кожної поїздки в регіони, було відвідування медичних закладів.   

Зокрема, у Вінниці команда “Європейської Солідарності” побувала у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону України. У шпиталі Ірина Геращенко не вперше. Пригадала, як познайомилася з вінницькими військовими медиками, коли вони працювали у 2014 році у 59-му мобільному госпіталі на Луганщині:

“Тоді ми разом з ними вперше потрапили там під обстріли – цей госпіталь обстрілювали “градами”, а там рятували хлопців, яких вивезли з Луганського аеропорту. Ми допомагали евакуювати цей госпіталь. За три дня після евакуації стару школу, де був цей шпиталь “гради” стерли з лиця землі”.

Команда “Європейської Солідарності”, каже Ірина Геращенко, не на словах переймається проблемами лікарів. Тому й відвідують постійно лікарні та спілкуються з медиками.  

“Влада і лікарні у нас живуть в різних світах, тому що в районних лікарнях розповідають про відсутність кисню, про те, що доплати лікарям йдуть погодинно, а не за ставкою, про брак ліків та багато інших проблем. Власне, це ті питання, які ми обов’язково, попри те, що ми в опозиції, будемо вирішувати у Верховній Раді”, – запевнила народна депутатка.   

Важливо, каже Ірина Геращенко, у цьому плані є й робота в регіонах, тому до місцевих рад “Європейська Солідарність” відправляє дуже потужну, підсилену ветеранами та волонтерами команду.

“Для Вінниці дуже важливі вибори міського голови, – говорить Ірина Геращенко. – Наша команда делегує на міського голову Вінниці нашого колегу Сергія Кудлаєнка. Ми дуже добре знайомі по конструктивній роботі в парламенті. Він брав безпосередню участь в розробці надзвичайно важливих законопроектів, завжди голосував за всі закони, які були потрібні для руху України до безвізу, до ЄС, до децентралізації. Це професіонал своєї справи. Я розумію, що у Вінниці популярні певні регіональні проекти, але сьогодні ми живемо в той час, що коли ти не маєш потужної фракції в парламенті, це не дасть синергії. У нас буде синергія: міський голова, сильна команда в обласній раді, яку очолює Андрій Гижко, і фракція в парламенті. Разом ми зможемо дуже багато зробити для України”.

Обговорювали на зустрічі з медиками й вкрай важливі проблеми протидії коронавірусу. Одну з них вже неодноразово піднімає кандидатка у депутати Вінницької міської ради по 5 виборчому округу Олена Верлан-Кульшенко.

За її словами, міністр охорони здоров’я зараз багато говорить про залучення старшокурсників медичних вузів та інтернів до боротьби з пандемією, але ефективніше було б долучати працівників клінічних кафедр медичних університетів. Потрібен лише підпис міністра під формою погодження головного лікаря на участь цих фахівців.

“На сьогодні 14 тисяч висококваліфікованих лікарів, професорів, кандидатів і докторів медичних наук не мають можливості повноцінно працювати в закладах охорони здоров’я. Вони не мають доступу до системи НСЗУ, тому що пан міністр вже три місяці готує малесенький документ про те, що дозволено залучати спеціалістів вишів. Навіщо тоді вести мову про інтернів і старшокурсників, якщо ми не беремо спеціалістів, які дійсно можуть надати допомогу”, – каже Олена Верлан-Кульшенко.

Цю та багато інших проблем Ірина Геращенко пообіцяла підняти на рівні парламенту і домогтись їх вирішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *