Нова влада Вінниці має адаптувати економіку міста в умовах COVID-19

Новини Вінниці

«Вінниця має стати безпечним і привабливим простором для інвесторів. Лише повернувши місту іноземні та українські інвестиції ми зможемо створити і нові робочі місця, і допомогти вижити малому та середньому бізнесу», — вважає кандидат на посаду Вінницького міського голови Сергій Кудлаєнко.

Політик зазначив, що протягом останніх років місто багато уваги приділяло створенню інфраструктури для залучення інвестицій: створено два індустріальні парки: «Вінницький індустріальний парк», з територією понад 60 гектарів та Індустріальний парк «Вінницький кластер холодильного машинобудування» площею 20 гектарів.

Але застарілі методи керування та нові карантинні обставини змусили інвесторів тимчасово зупинити співпрацю і заморозити великі проєкти. «Першочерговим завданням влади міста мало б бути переформатування підходів управління бюджетами громади та співпраці з інвесторами. Наприклад, австрійська корпорація «Head», відомий виробник спортивних товарів, планувала розпочати будівництво заводу біля Вінниці у квітні 2019, а перенесла співпрацю з нашим містом вже на 2021 рік. Крім об’єктивних карантинних причин влада міста не змогла запропонувати інші, сучасні підходи та вигідні умови інвесторам для безперервної співпраці», — зазначив Кудлаєнко.

Сьогодні необхідно впорядкувати систему залучення інвесторів. Інвестиції – це можливість для створення робочих місць та надходження коштів до бюджету міста. «Наше завдання — забезпечити захист прав і інтересів інвесторів і покращити репутацію Вінниці як надійного партнера та комфортного міста для ведення бізнесу. В короткий термін у нових реаліях, нова місцева влада має адаптувати економіку міста в умовах COVID-19», — акцентував кандидат на посаду міського голови Вінниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *