Проблеми міста та як з цим миритися?

Новини Вінниці

Кандидат у мери Вінниці Сергій Кудлаєнко зустрівся із вінничанами, шоб відверто поговорити про проблеми мікрорайону Тяжилів.

«Я впевнений, що кожен громадянин міста знає краще проблеми свого району, ніж влада. Саме тому необхідно “ходити в народ” та спілкуватися із вінничанами, щоб якісно вирішувати ці проблеми», — розповідає Сергій Кудлаєнко.

Під час зустрічі люди активно обговорюють те, що їх турбує. Наприклад, мешканці Тяжилівського району скаржилися на проблему із місцевим ЖКХ, погані дороги, непроведену каналізацію. Кандидат на пост міського голови не вперше зустрічається із жителями міста, це дало йому змогу визначити основні невдоволення вінничан та зрозуміти яким шляхом потрібно йти, щоб вирішувати ці проблеми.

Сергій Кудлаєнко на фоні багаторічного досвіду в раді та парламенті визначив, що спілкування із громадою є основним принципом успішних реформ: “Я працював начальником управліннь, директором Департаменту у Вінницькій міські раді, заступником голови Комітету Верховної ради України — усе це в сумі мені дало більше 10 років у політиці. Як у місцевій, так і у всеукраїнській політиці все повинна вирішувати громада, а не влада. Моїм першим і основним кроком на посаді мера є зняття завіс між чиновниками і людьми. Необхідно налагодити діалог з кожною людиною, щоб вона знала, куди звертатися, та які саме органи влади зможуть вирішити її проблеми”.

На питання, як саме кандидат планує вирішувати міські проблеми, відповідає: “Я знаю, що при розбудові міста виникають серйозні проблеми, і вінничани їх також бачать. Задля ефективного вирішення необхідно чітко проробляти план дій, а не просто обіцяти та складати плани. Саме для цього я вже зараз шукаю проблеми міста, запитуючи у містян, та пропрацьовую шляхи їх подолання. Я розумію, що для боротьби із заторами необхідно залучати фахівців із різних сфер життєдіяльності міста. Адже важливо почути думку кожного та прийти до спільного рішення.

Я адекватно розцінюю ситуацію з якістю води. Розумію, скільки зусиль та коштів необхідно вкласти у налагодження роботи очисних споруд та системи фільтрації, але і це можливо зробити. Я вінничанин, усе моє життя пов’язане з цим містом. Мої діти тут підростають, і я хочу, щоб вони жили у місті із високим рівнем життя, а не з високими комунальними платежами”.

Саме на таких зустрічах і визначаються потреби людей, на основі яких базуються основні кроки покращення рівня життя міста. Наразі головними пріоритетами є:

– розвиток малого та середнього бізнесу, спрощення їх заснування та ведення;

– проведення модернізації системи водопостачання;

– створення комфортних умов для проживання у всіх районах міста;

– реконструкція вінницького аеропорту;

– проведення ремонту дощової каналізації;

– створення страхування для соціально незахищених верств населення;

– розумна розбудова районів — слід продумувати дорожні шляхи та передбачати каналізацію ще до початку будівництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *