Укрпошта увійшла у ТОП-30 кращих пошт світу за індексом поштового розвитку

Новини України

Україна посіла 30 місце у рейтингу Всесвітнього поштового союзу (ВПС) за індексом поштового розвитку (2IPD) завдяки роботі Укрпошти. У порівнянні з минулорічним рейтингом, національний поштовий оператор покращив свої позиції одразу на 7 позицій.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Укрпошта увійшла у ТОП-30 кращих пошт світу за індексом поштового розвитку. За результатами відповідного рейтингу Всесвітнього поштового союзу ми обійшли такі високорозвинені країни як Норвегія, Катар та Казахстан, які вкладають значні державні інвестиції у розвиток своїх національних пошт. Всього до рейтингу увійшло 170 країн, а у групі держав з ідентичним до України ВВП саме Укрпошта продемонструвала найкращий результат. Вітаю Ігоря Смілянського і всю команду Укрпошти з цим вагомим досягненням! Продовжуємо працювати над подальшою модернізацією і цифровізацією нашої пошти – будівництвом сучасних сортувальних центрів для оновлення застарілої логістичної мережі, а також розбудовою 2500 нових пересувних мобільних відділень по всій країні вже у наступному році», – зазначив очільник Міністерства.

Інтегрований індекс розвитку поштового зв’язку країн (2IPD) визначався за спеціальною методикою на основі аналізу даних трекінг-бази про поштові відправлення за 2020 рік, офіційної статистики щодо діяльності поштових операторів та власних досліджень Всесвітнього поштового союзу.

Кожна зі 170 країн світу оцінювалася за показниками ефективності (від 0 до 100) за 4 аспектами поштового розвитку: надійність доставки, доступність доставки (розміри мережі та обсяги поштового обміну), портфель продуктів та інноваційність. Крім того, 2IPD оцінює не лише операційний бік діяльності поштових служб (доставку), але й стратегічний та соціальний. Зокрема, це управління бізнес-портфелем і фінансова доступність.

«Завдяки роботі Укрпошти Україна вперше увійшла до рейтингу 30 найкращих пошт світу – Postal Development Index 2020. Ми тільки починаємо розбудову інфраструктури, проте навіть поточні результати дають Укрпошті можливість наблизитися до групи лідерів, хоча нам трохи не вистачило балів, аби увійти до списку Global Postal Champions (потрібно 60 балів, а у нас 58.64). Але я впевнений, що після побудови нових сортувальних центрів, депо, оновлення відповідної ІТ-інфраструктури і прийняття закону 2788-д про поштовий банк ми займемо своє місце серед лідерів», – зауважив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *