Пішов з життя відомий вінницький педагог Олександр Сухомовський

Новини Вінниці Топ

У ніч на 22 вересня помер директор Вінницької школи-ліцею №7 Олександр Сухомовський. Цей навчальний заклад він очолював 30 років. Народився майбутній Заслужений працівник освіти України у 1945 році у Вінниці.

Після закінчення ВДПІ ім. М. Островського (1970) він працював директором початкової школи в селі Сорочин Вінницького району, директором клубу кондитерської фабрики у Вінниці, учителем початкових класів, організатором позашкільної виховної роботи, заступником директора з навчально-виховної роботи середніх шкіл № 4 та № 22 Вінниці.

Із 1990 року О.Сухомовський очолив школу №7. Саме на її базі в 1992 р. у Вінниці вперше з’явився ліцей, а саме: відділення економічного та медичного спрямування. У 1993 року запрацювало юридичне відділення, з 2000 року – лінгвістичне, а з 2005 року – відділення комп’ютерного дизайну.

Директор закладу став ініціатором розвитку партнерських відносин. Ліцей –  осередок освітянської співпраці з Францією, Польщею, Німеччиною, Литвою. Школі-ліцею у 2005 році надано статус експериментального загальноосвітнього навчального закладу Всеукраїнського рівня і затверджено програму проведення дослідно-експериментальної роботи за темою: «Художньо-творчий розвиток особистості в умовах реалізації нової моделі школи культуротворчого спрямування».

Олександр Сухомовський був спеціалістом вищої категорії, вчитель-методист, Заслужений працівник освіти України з 2006 року, нагороджений знаком МОН України «Василь Сухомлинський», медаллю і дипломом І ступеня «Pro Memoria» Республіки Польща, фіналіст програми «Партнери в освіті» (2003), переможець міського конкурсу «Директор року» у номінації «Директор-новатор», Лауреат обласної педагогічної премії (2008), переможець конкурсу «Директор ХХІ століття» 2013р., переможець V, VI, VII міжнародних виставок «Сучасні заклади освіти» 2014р., 2015р., 2016р.

Щирі співчуття рідним та близьким видатного Вчителя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *