Пам’ятний знак на честь загиблих в ДТП велосипедистів з’явився на Вінниччині

Новини Вінниці

На Калинівській об’їздній, що на Вінниччині, встановили пам’ятний знак загиблим велосипедистам. Авторами даної ідеї виступила спільнота велолюбителів Вінниці за сприянні  поліцейських Управління превентивної діяльності. Інсталяція має вигляд білого велосипеда – це своєрідний символ, який нагадуватиме  водіям  про таку малозахищену категорію учасників дорожнього руху, як велосипедисти.  

Як повідомили в пресслужбі ГУНП у Вінницькій області, встановлення  знаку відбулося 27 серпня в рамках проведення комплексно – профілактичних заходів «Безпечне шосе», які розпочались 22 липня.

Білий велосипед обладнаний  світлоповертаючими елементами, які у нічний час привертатимуть увагу водіїв та нагадуватимуть їм про необхідність  дотримання  Правил дорожнього руху і взаємоповаги на дорозі.   

Як зазначив  заступник начальника Управління превентивної діяльності Олексій Заверуха, працівники поліції постійно проводять з населенням роз’яснювальну роботу  та намагаються привернути увагу громадськості до аварійності на дорогах області.

Окрім Калинівського району, такий  знак встановлений у селищі Вороновиця на узбіччі міжнародної траси  М -12.

За словами голови спільноти велосипедистів Вінниці Олександра Царевського, ідея встановлення таких велосипедів на місцях автопригод, була започаткована понад 10 років тому в США. У місті Нью-Йорк в аварії загинув велосипедист і його транспортний засіб ланцюгом прив’язали до стовпа, як нагадування про трагічну подію.

З початку року на території області стались 37 автопригод за участі велосипедистів, у яких загинули  четверо людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *