Ще двоє вінничан померло у лікарні від COVID-19 за минулу добу

Новини Вінниці

Менше третини усіх нових випадків коронавірусу виявлено у жителів Вінниці. Все частіше інфекцію діагностують у хворих з різних куточків регіону. Так, за даними Вінницького обласного лабцентру та ОДА, за минулу добу вперше коронавірус виявлено у 38 осіб, з них у місті Вінниця – у 12.

Також зафіксовано 5 випадків у Тростянецькому районі, по 4 – у Жмеринському та Хмільницькому, три – у Калинівському, по два – у Крижопільському та Шаргородському, по одному – у Козятинському, Могилів-Подільському, Немирівському, Погребищенському, Тиврівському та Томашпільському.

На ранок 18 серпня одужали 2477 осіб, у т.ч. 220 дітей. Хворіє 725 осіб, у т.ч. 48 дітей. У стаціонарі лікується 140 осіб (137 дорослих і 3 дітей). Ченрез підозру перебуває в лікарнях 201 особа (186 дорослих і 15 дітей).

Всього зареєстровано 70 летальних випадків. За останню добу зареєстровано дві смерті. Так, 58-річний вінничанин поступив в МКЛ № 1 12 серпня у вкрай важкому стані з приводу негоспітальної двобічної полісегментарної пневмонії, 4 клінічна група, легенева недостатність 3 ст. Він був залежний від кисню. Від 14 серпня позитивний ПЛР-тест.  На фоні супутньої патології – цукровий діабет 2 типу, ожиріння 3 ст., ішемічна хвороба серця, кардіосклероз та гіпертонічна хвороба – розвився респіраторний дестрес синдром, набряк легень. 17 серпня констатовано смерть.

83-річний вінничанин поступив в МКЛ № 1 у важкому стані з приводу Covid-19,  двобічної негоспітальної полісегментарної пневмонії, 4 клін. група, ЛН 3 ст. Раніше він переніс інсульт (2015 та 2018 роках), в анамнезі присутні цукровий діабет 2 тип, ішемічна хвороба серця, гіпертонічна хвороба 3 ст., нефропатія змішаного генезу. Постійно був залежний від кисню. Незважаючи на проведене лікування, стан пацієнта стрімко погіршувався, розвився респіраторний дестрес синдром, набряк легень. 17 серпня констатовано смерть.

Впродовж минулої доби досліджено 510 зразків. Всього обласний лабораторний центр методом ПЛР дослідив 57001 зразок. У 3272 випадках був виявлений коронавірус.

Щодо захворюваності серед медиків, то одужало 424 медпрацівники, хворіє 94. За останню добу захворіли 4 медичних працівники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *