Вінницькі школи готуються до нового “карантинного” навчального року

Новини Вінниці

Новий навчальний рік у Вінниці розпочнеться без святкових лінійок, з дотриманням дистанції та в масках, а також під контролем спеціальної комісії у складі пожежників та працівників Держпродспоживслужби. Саме вони перевірятимуть навчальні заклади на дотримання санітарних норм.

 Як повідомила “Суспільному” очільниця департаменту освіти міськради Оксана Яценко, в умовах карантину працюватимуть і комунальні, і приватні навчальні заклади.

У свою чергу представниця служби контролю Ганна Матвійчук додала, що під час уроків учні можуть бути без масок, однак повинні носити їх на перервах. Школярів навчальний заклад масками не забезпечуватиме, але за кожним класом буде закріплено аудиторію, в якій будуть проводити усі уроки.

“Розклад складено так, щоб в спортивному залі був лише один клас. Контактні поверхні будуть обробляти постійно, в кінці кожної зміни і в кінці робочого дня”, – розповіла Г.Матвійчук.

Перед початком навчання, в школі перевіряють і якість питної води. А що стосується батьків учнів, то їх до приміщення не пускатимуть.

На забезпечення навчальних закладів усім необхідним з бюджету Вінницької ОТГ виділили 3,7 мільйони гривень. Якщо у закладі буде зафіксовано випадок ковіду, школу закриють на карантин.

“Ні працівники, ні діти, в яких виявили ознаки захворювання, в заклад освіти не допустять. Якщо є сигнал тревоги, то цей заклад закривають на короткотривалий термін від 7 до 14 днів”, – зазначила Оксана Яценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *