Чи проведуть у Вінниці день міста? Відповіть Сергія Моргунова

Новини Вінниці

Не дивлячись на позитивну динаміку по зменшенню захворюваності на коронавірус та “введення” Вінниччини в зелену зону, питання проводити День міста, чи ні залишалось відкритим. Тому, якщо ситуація з COVID-19 далі не ускладниться, то День міста у Вінниці відбудеться, однак в іншому форматі. 

Як зазначив мер Вінниці Сергій Моргунов під час онлайн-брифінг, свято буде розтягнуте у часі і просторі, для того, аби уникнути в місті спалахів захворюваності на коронавірус.

«Все залежить від того, у якій ми будемо карантинній «зоні». Ми маємо надію, що якщо ситуація буде відбуватися так як зараз, то День міста відбудеться. Ми отримували багато звернень від людей щодо відкриття фонтанів, вінничани запитували, чому не зробили День Європи тощо.

Люди втомилися і хочуть відпочити – я їх  розумію, тому що фактично з березня у місті не проводилось жодних масових заходів. Але водночас ми не можемо ризикувати здоров’ям вінничан, тому що епідемія не закінчилась. Тому ми прийняли рішення в цьому році проводити День міста не так, як було завжди – коли всі святкові локації знаходяться у центрі міста одна біля одної. А розвести це все у три дні і зробити локації по території всього міста», – каже Сергій Моргунов.

Тобто, День міста  триватиме з 11 по 13 вересня на локаціях, “розкиданих” по всьому місту. У центрі Вінниці буде лише дві локації – площа майдану Незалежності та Центральний парк. Решта  локацій в мікрорайонах,  щоб містяни могли святкувати День міста недалеко від своїх домівок.

Зокрема, локації будуть в Сабарові, Пирогово, Вишеньці (на проспекті Космонавтів), на Поділля – Фонтанна площі. На Старому місті працюватимуть дві локації: площа Шкільна та територія колишнього санаторію Коцюбинського.

Також свої локації будуть на лівому березі: Площа Перемоги, вулиця Київська – біля 29 школи та мікрорайон Зулінського – на стадіоні «Темп». Як зазначив міський голова, туди буде організовано підвіз бажаючих жителів Десни на свято, щоб вони також могли взяти участь у відзначенні Дня міста. Буде організовано локації також і на Тяжилові.  

Всі три дні свята в центральному парку триватиме Міжнародний фестиваль повітроплавання та «Vinnitsia FoodFеst». З дотриманням усіх санітарно-протиепідемічних вимог.

«Ми будемо просити всіх вінничан з розумінням відноситися до певних обмежень, щоб дотримувалися соціальної дистанції та були в масках, щоб ми достойно пройшли всі свята і у нас не було ніяких спалахів захворювання. Але хочу наголосити, що все залежить від того, у якій зоні карантину ми будемо напередодні безпосередньо Дня міста», – зазначив Сергій Моргунов. 

1 коментар на “Чи проведуть у Вінниці день міста? Відповіть Сергія Моргунова

  1. Данную публикацию отыскали вовсе наудачу. Она разрешила задачу, ту которая интересовала меня лично уже много месяцев.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *