Вінницький лікувально-діагностичний центр отримав чергову партію ІФА-тестів від Фонду Порошенка (ФОТО)

Новини Вінниці Статті Топ

Сьогодні, 14 липня, Вінницький міський лікувально-діагностичний центр отримав чергову партію систем для тестування на COVID-19, придбаних Благодійним Фондом Петра Порошенка.

Тисячу комплектів тестів медикам діагностичного центру вручили голова обласної організації партії “Європейська Солідарність” Андрій Гижко та очільник Вінницької міської організації  “Європейської Солідарності” Валерій Камінський.

Загалом в Україні було проведено 81 3396 тестувань на COVID-19, з них 54 771 – на жаль, з позитивним результатом. З кінця квітня кількість проведених тестувань значно збільшилась, що дозволяє швидше виявляти хворих та зупиняти поширення вірусу, а також знайти потенційних донорів плазми крові.

ІФА-тести, що надійшли сьогодні до Діагностичного центру будуть спрямовані на тестування лікарів та працівників дошкільних закладів.

“Це не перша наша допомога, яка має свій результат. Наприклад, завдяки своєчасному діагностуванню вихователів, сьогодні працюють дитячі садочки. Зараз допомога направлена на лікарів, що знаходяться на станції швидкої медичної допомоги. А також на медичних працівників, які працюють у районах області”, – зазначив Андрій Гижко.

Нагадаємо, 3 червня, у Вінниці п’ятий Президент України Петро Порошенко передав до міського діагностичного центру 5 тисяч найточніших швейцарський ІФА-тестів для виявлення коронавірусної хвороби. Загалом, за словами Петра Порошенка, область отримає 10 тисяч таких тестів.

Тоді п’ятий Президент наголосив, що це дасть змогу безплатно протестувати усіх медпрацівників та вчителів Вінниччини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *