На Вінниччині за підтримки Порошенка протестують на коронавірус усіх медиків та педагогів

Новини Вінниці Новини України Статті Топ Фото дня

Сьогодні, 3 червня, у Вінниці п’ятий Президент України Петро Порошенко передав до міського діагностичного центру 5 тисяч найточніших швейцарський ІФА-тестів для виявлення коронавірусної хвороби. Але це – тільки перша партія. Загалом, за словами Петра Порошенка, область отримає 10 тисяч таких тестів.

На зустрічі у міському діагностичному центрі Петро Порошенко насамперед подякував медикам за те, що гідно стоять на передовій боротьби з вірусною загрозою. Розповів, що «Європейська Солідарність» вимагатиме від влади, аби лікарі були належним чином захищені.

«Ви запитаєте, чому вже три місяці панує коронавірус і ви не завезли тестів раніше. Я хочу вибачитися. Вибачитися саме за це. Не за наші дії, а за дії влади. Бо 20 березня влада наголосила, що вони мають два мільйона тестів вже і протягом 48 годин прибудуть ще вісім, всього буде 10 мільйонів тестів. Ми заспокоїлися… А виявляється, тестів немає. За три місяці проведено трохи більше 200 тисяч тестувань… Тоді я вийшов на керівництво всесвітньо відомої швейцарської корпорації і попросив, щоб нам надали найсучасніші і найнадійніші швейцарські тести. Рівень надійності цих тестів 100%», – сказав П.Порошенко.

За його словами, головний лікар Центру звернувся до Фонду Порошенка, щоб надати таку кількість тестів, яка дозволить зробити тестування всім без винятку медичним працівникам Вінниччини.

«В середньому кожна лабораторія отримає від 200 до 1000 тестів. Для того, щоб була реалізована така ініціатива, нами було прийнято рішення, що Центр отримає загалом 10 тисяч тестів. Для того, щоб всі лікарі Вінниччини, всі медичні працівники мали можливість безкоштовно протестуватися. У нас чітко розплановано. Ми домовилися, тут будуть і пацієнти, які потребують особливої уваги. В першу чергу діти. І вінницькі педагоги, які сьогодні також після пом’якшення карантину матимуть змогу спілкуватись і ця програма спільними зусиллями буде реалізована. Лабораторія в Центрі є, якість є», – наголосив Порошенко.

Народний депутат восьмого скликання Руслан Демчак від імені Вінницької обласної організації «Європейської Солідарності» та загалом всіх вінничан подякував Петру Порошенку за підтримку ініціатив із захисту медиків та допомоги вінницьким лікарням.

«Тут живуть наші батьки, наші родичі, вони працюють в лікарнях в тому числі. Фонд Петра Порошенка та обласна організація «Європейської Солідарності» постійно допомагають нашим лікарям: це і обладнання, і ремонт обладнання, і тисячі захисних халатів і багато іншого. Ми очікуємо і від держави аналогічних кроків: справжнього, а не рейкового страхування, гідної заробітної плати для всіх лікарів, які зіштовхуються з таким викликом», – сказав Руслан Демчак.

До слова, Фонд Порошенка і ROSHEN уже закупили 130 тисяч захисних костюмів найвищої якості і першими доставили їх до України. 11 610 з них отримала Вінниччина.

Область також отримала сучасні цифрові рентген-апарати, 48 апаратів штучної вентиляції легень закуплені і доставлені в Україну. Завезено більше 3 тисяч пульсоксиметрів і значна частина з них також приїде на Вінниччину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *