Вінницький апеляційний суд розглянув оскарження запобіжного заходу Андрію Вербецькому – підозрюваному у побитті активіста партії Шарія (ФОТО)

Новини Вінниці

Вінницький апеляційний суд сьогодні, 13 липня, розглядав апеляційні скарги і прокурора, і сторони захисту у справі щодо запобіжного заходу для лідера “Нацдружин” Вінниччини Андрія Вербецького. Його звинувачують в участі у побитті у Вінниці на проспекті Коцюбинського прихильника партії Шарія.

Нагадаємо, затримали Андрія Вербецького 2 липня. Наступного дня Вінницький міський суд призначив йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб. Прокуратура ж просила – тримання під вартою.

В апеляційній інстанції сторона обвинувачення продовжувала наполягати на триманні підозрюваного під вартою, мовляв, він може ухилятися від слідства. Сам Андрій Вербецький та його адвокат просили якщо не звільнення від будь-яких обмежень, то, принаймні, домашнього арешту в нічний час доби. Захист мотивував свою позицію тим, що за 11 днів, відколи Андрій під домашнім арештом, він жодного разу не ухилявся від будь-яких слідчих дій, водночас, за його словами, правоохоронці так і перевіряли, чи дотримується він обмежень. Разом з тим, за словами Вербецького, йому потрібно виходити з дому, аби працювати та утримувати родину.  

Зрештою, суд вирішив не змінювати визначений першою інстанцією запобіжний захід – підозрюваний і надалі залишатиметься під цілодобовим домашнім арештом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *