Лідера вінницьких “Нацдружин” відправили під цілодобовий домашній арешт: звинувачують у побитті активіста партії Шарія (ВІДЕО)

Новини Вінниці

Сьогодні, 3 липня, Вінницький міський суд обрав запобіжний захід затриманому напередодні вночі лідеру “Нацдружин Вінниччини” Андрію Вербецькому. Йому інкримінують участь у побитті активіста партії Шарія у Вінниці.

“1 липня близько на проспекті Коцюбинського четверо невідомих осіб  з хуліганських спонукань нанесли вінничанину тілесні ушкодження.  Нападники кинули потерпілого на землю та  побили ногами на очах у перехожих.  Свідками розправи над чоловіком стали,  в тому числі,   малолітні діти, які в цей час проходили поруч з батьками. У результаті  з множинними переломами ребер та чисельними травмами чоловіка госпіталізували. За цим фактом Лівобережним відділенням поліції м. Вінниці відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). За вчинення такого злочину передбачено покарання – до 4 років ув’язнення.  Оперативники кримінальної поліції встановили та затримали одного з нападників за місцем його проживання”, – повідомляють у поліції Вінниччини.

Натомість, активісти “Нацдружин” та інших громадських організацій, які сьогодні прийшли під стіни суду підтримати Андрія Вербецького, переконані, що до побиття чоловіка він жодного стосунку не має.

“До побиття активіста партії Шарія він не причетний. Ніхто з нашої організації там присутній не був. Це може бути або наклеп звичайній “шарійовської” пропаганди. Цим самими завели в оману поліцію”, – говорить активіст “Нацдружин” Денис.    

Хоча сторона обвинувачення просила обрати затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, суддя Ігор Вишар вирішив застосувати цілодобовий домашній арешт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *