Південні райони Вінниччини готуються до можливих підтоплень

Новини Вінниці Статті Топ

Жителів південних районів Вінниччини попередили про можливі підтоплення через скиди води із водосховища Дністровської ГЕС. Сьогодні до узбережжя Дністра відправили спецтехніку ДСНС.

Зокрема, у Ямпільській РДА  повідомили про рішення районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за яким організовано цілодобове чергування.

“Інформування буде здійснюватися кожні дві години. Просимо не сіяти паніку і зберігати спокій”, – йдеться в повідомленні РДА.

У районі вже частково підтоплено присадибні ділянки в селах Михайлівка, Велика Кісниця, Цекинівка і в місті Ямполі.

“Доводимо до вашого відома, що при висоті рівня води в Дністрі 5,6 м від нульового рівня можливе підтоплення будівель”, – попереджають в РДА.

А міський голова Могилева-Подільського Петро Бровко попередив, що вода буде триматися до двох діб. За його словами, через те, що дощі вище за течією тривають, можлива ще одна хвиля паводку сьогодні ввечері.

У Вінницькій ОДА заявили, що в місті в чотирьох місцях розпочнуться роботи по укріпленню зон підтоплення мішками з піском.

“Підприємство «Камелот» надає 7 тонн піску для формування стримуючих укріплень. Це вже 80% успіху. До Могилева прямує спецтехніка швидкого реагування”, – зазначив начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук.

Могилів-Поділська міська рада також постійно комунікує з Дністровською ГЕС щодо резервів водосховища та обсягу скидів води. Всі служби працюють в режимі 24/7. У місті вже підготували необхідний продовольчий резерв, визначили місця для евакуації людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *