Вінничан, які викидають будівельне сміття на контейнерні майданчики, будуть штрафувати

Новини Вінниці

У Вінниці почастішали випадки засмічення контейнерних майданчиків будівельним сміттям, вивезення якого не входить в тариф. Мешканці, які проводять ремонтні роботи у своїх оселях, для вивозу будівельних відходів мають замовляти цю послугу окремо.

У зв’язку з чим працівники Муніципальної варти почали проводити рейд по виявленню порушників, які засмічують контейнерні майданчики будівельним сміттям. Порушників будуть притягати до адміністративної відповідальності: для громадян сума штрафу становить 1360 гривень, для юридичних осіб – 1700 гривень.

Вивезення будівельного сміття не входить в тариф поводження з твердими побутовими відходами – цю послугу люди мають замовляти самостійно на платній основі. Мешканці багатоквартирних будинків можуть замовити цю послугу через управлінські компанії, які обслуговують їх будинок. Або самостійно вивезти будівельні відходи на міський полігон ТПВ поблизу с. Стадниці. Перед цим потрібно приїхати на КУП «ЕкоВін» (Сабарівське шосе, 7) і придбати талон, який дає право в’їзду на полігон і вивезення відходів. Вартість послуги для населення обраховується з розрахунку 11,51 грн. за 1 кубічний метр будівельного сміття, а для юридичних осіб – 14,38 грн. за 1 м3. Додаткову інформацію можна отримати за тел. (0432) 53-52-58.

Так само і жителі ОСББ та приватного сектору мають самостійно придбати талон у КУП «ЕкоВін», щоб вивезти залишки будівельних матеріалів на міський полігон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *