На Вінниччині розпочнуть перевіряти транспорт і заклади харчування

Новини Вінниці

З наступного тижня в Україні розпочнеться посилена перевірка закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання заходів із запобігання поширенню коронавірусу. У Вінниці нещодавно виник конфлікт з пасажиром трамваю, через відмову якого надіти маску, зупинився громадський транспорт. Якщо згори дали команду, то до таких упертих громадян мають виникнути питання у поліції.

Про посилення перевірок йшлося на селекторній нараді за участю президента Володимира Зеленського. Як повідомляє прес-служба глави держави, Зеленський заявив, що громадські заклади повинні нести відповідальність за дотримання відвідувачами протиепідемічних заходів.

«Якщо у закладі не стежать за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то повинні нести за це відповідальність. Громадські місця повинні відповідати епідеміологічним вимогам під час карантину», – підкреслив президент.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов підкреслив, що планує відвідати Львівську та Закарпатську області, які є лідерами за кількістю інфікованих. Він також уточнив, що на Закарпатті, можливо, доведеться повернутися до більш суворим обмеженням. Степанов планує вивчити ситуацію в регіоні і вислухати пропозиції місцевої влади.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков доповів, що скоєно понад 2,5 тисяч перевірок громадського транспорту. Виявлено 703 порушення в зв’язку з недотриманням заходів безпеки, несправністю транспортних засобів і проблемами з ліцензіями. Порушників оштрафовано на майже на 2 млн гривень.

Міністр соціальної політики Марина Лазебная зазначила, що на наступному тижні, як наполягав президент, стартує процес страхових виплат сім’ям лікарів, які загинули через COVID-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *