У вінницькому парку Дружби народів вчили їздити на велосипеді тих, кому за 60

Новини Вінниці

У Вінниці відбулись велоуроки для тих, кому за 60. Організаторами навчання стали працівники міського терцентру у рамках проєкту «Старість в радість — залишаймося активними і після 60», який торік виграв конкурсі громадських ініціатив.

Розпочали навчання 11 червня, в парку Дружби народів. За словами працівниці терцентру Валентини Амарнової, для учасників закупили близько 30 абонементів на користування велосипедами Nextbike. На це витратили 7 тисяч 800 гривень. Каже, тих, хто не вміє їздити на веломашині – вчитимуть.

“Їзда на велосипеді — це найкращі ліки від захворювань; укріплює серцево-судинну систему, рятує від головного болю, тримає мʼязи в тонусі. Ми будемо їздити 4 місяці: дві групи щоденно — одна зранку, а одна після обіду”, – розповідає Валентина Амарнова.

Відомо, що цю ж ініціативу будуть подавати на конкурс громадських ініціатив і 2020-го. Але цього разу велосипеди хочуть закупити.

Сьогодні ж на велосипедах можна було побачити лише 10 відвідувачок територіального центру. Серед них Ірина Шовкопляс. Участь у проєкті взяла, аби згадати дитинство, адже саме тоді востаннє каталася на велосипеді. Жінка проїхала два кола – для першого разу, каже, вистачить.

Таке дозвілля зацікавило вінничанку Тетяну Денисову, яка прогулювалася парком. Каже, навчитися їзді на велосипеді — це її мрія. При нагоді поцікавилася, що потрібно, аби стати учасником проєкту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *