У Вінниці після карантину відновив роботу музей Повітряних Сил (ВІДЕО)

Новини Вінниці

Вінницький Військово-історичний музей Повітряних сил Збройних сил України розпочав прийом відвідувачів після карантину. Про це повідомляє Суспільне.

Протягом двох тижнів так званого адаптивного карантину тут вже побувало 6 груп. Наразі в музеї зібрано понад 40 експонатів військової авіаційної, зенітної, ракетної техніки, якої немає в жодному іншому музеї України.

За словами завідувача музею Володимира Алєксєєва, діє заклад під відкритим небом вже 15 років. За цей час його експозицію побачило понад 150 тисяч відвідувачів. В експозиції є літак, який занесений до книги рекордів Гіннесса, як найшвидший у світі. Це МіГ-25.

Екскурсоводка закладу Наталя Чіпак каже, що географія експонатів охоплює всю Україну. Експозицію збирали у Білій Церкві, Одесі, Луцьку, Львові, Конотопі…

Загалом за рік музей відвідує 15 тисяч осіб. Це — школярі та туристи. На час карантину екскурсії припинили. Втім із послабленням обмежень, 22 травня, до музею знову повернулись відвідувачі. Оскільки територія музею є закритою, то потрапити на екскурсію можна за попередньою реєстрацією. Вартість квитка для дорослого — 20 гривень, дитячий — 10. Для пільговиків вхід — безкоштовний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *