За підозрою у хабарництві затримали двох співробітників Укртрансбезпеки Вінниччини (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці Топ

У п’ятницю, 5 червня, на Київщині правоохоронці затримали за підозрою у хабарництві двох працівників Управління Укртрансбезпеки Вінниччини. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в області.

За словами начальника обласного главку Івана Іщенка, посадовців вінницькі правоохоронці затримали у Київській області, де вони знаходились у відрядженні, під час отримання ними чергової грошової вигоди від одного з перевізників.

За попередніми даними слідства, група службових осіб Укртрансбезпеки у Вінницькі області, діючи за попередньою змовою, систематично вимагала та одержувала від перевізників, у тому числі іноземців, хабарі за створення умов безперешкодного проїзду дорожніх пунктів, попри можливі порушення щодо ваги вантажу, кількості годин безперервного перебування за кермом транспортних засобів тощо.

Зафіксовано низку епізодів отримання неправомірної вигоди у такий спосіб. Суми були різними – від 500 до 2000 гривень за кожен транспортний засіб.

Під час обшуку автівки посадовців Укртрансбезпеки було виявлено банкноти різних номіналів в українській гривні, румунських леях, російських рублях, євро та доларів США на загальну суму близько 70 тисяч грн. Стільки, на думку правоохоронців, зловмисники “заробляли” за добу.

Наразі проводиться розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки одержання неправомірної вигоди службовою особою), за що передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Проводяться першочергові слідчі дії. Готуються матеріали для оголошення затриманим про підозру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *