Вінницьких медиків і педагогів протестують безкоштовно – 5 тисяч ІФА-тестів на антитіла COVID-19 передано у Вінницький лікувально-діагностичний центр

Новини України Топ Фото дня

Вінницьких медиків і педагогів протестують безкоштовно – Петро Порошенко передав 5 тисяч ІФА-тестів на антитіла до COVID-19 у Вінницький лікувально-діагностичний центр

5 тисяч високоточних ІФА-тестів для визначення антитіл до коронавірусу швейцарської фірми Roche передав п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Вінницький міський лікувально-діагностичний центр. Порошенко наголосив, що вінницькі медпрацівники та вчителі будуть протестовані безкоштовно. Для цього Фонд Порошенка загалом планує передати у місто 10 тисяч ІФА-тестів. 

«Перш за все мета мого приїзду – подякувати лікарям. Сьогодні вони стоять на передньому краї боротьби за здоров’я українців під час пандемії. І дуже важливо, що з ризиком для життя вони йдуть у бій так само, як йдуть у бій наші воїни. На сьогоднішній день лікарі потребують захисту. За останні 24 години більше сотні лікарів захворіли на коронавірус по країні. Чому це трапляється? Чому відсоток лікарів як захворіли в Україні набагато вищий, ніж у країнах світу? Тому що лікарі йдуть у бій незахищені», – зауважив Петро Порошенко.

Він зазначив, що для захисту медпрацівників були закуплені і оперативно доставлені в Україну 130 тисяч костюмів найвищої якості. «11610 костюмів отримала Вінниччина від нашого Фонду, від Рошену. Я думаю, що це врятувало життя багатьох і пацієнтів і лікарів. Вінниччина отримала і найсучасніші цифрові пересувні рентген-апарати для точної діагностики», – повідомив п’ятий Президент.
Він також зазначив, що загалом коштом Фонду Порошенка відновлено і закуплено нових 48 апаратів ШВЛ, придбано більше 3 тисяч пульсоксиметрів, антивірусні окуляри, маски, значну частину яких також отримала Вінниччина.

«Але якщо запитати: які найбільш ефективні засоби протидії пандемії коронавірусу – то очільник ВООЗ сказав, що це три речі. Перше – це тести, друге – це тести, і третє – це тести», – наголошує Порошенко.
«Саме через тести ми зможемо сконцентрувати наші зусилля в місцях, де є спалахи хвороби. І дуже швидко звільнити від карантину там, де хвороби немає, для того, щоб відновити нормальне економічне і соціальне життя країни», – пояснює Порошенко.

Він зауважив, що ще 20 березня було обіцяно владою 10 мільйонів тестів, яких досі в Україні немає. Саме через те Фонд Порошенка взявся вирішувати питання забезпечення українців високоякісними тестами.
«За три місяці проведено трохи більше 3 тисяч тестувань. Це недостатньо, бо Україна займає останнє місце в Європі кількістю тестувань. Я вийшов на керівництво всесвітньо відомої швейцарської корпорації Roche і попросив, щоб нам надали найсучасніші і найнадійніші швейцарські тести. Рівень надійності цих тестів – сто відсотків. Вперше в світі 100 відсотків надійності, якщо є хвороба – точно ці тести виявляють цю хворобу і гарантовано ми доводимо хворіє людина, або ні. Це має унікальне значення для діагностики. Друге, якщо людина перехворіла в її крові є вже відповідні антитіла. І ці антитіла і плазма крові може бути дуже важливим для вироблення імуноглобуліну, який потім може бути використаний і для вакцини, і для ліків», – пояснює Порошенко.

Петро Порошенко також повідомив, що керівництво Вінницького центру вийшло з ініціативою безкоштовно протестувати всіх медпрацівників області.

«Головний лікар Центру вийшов з ініціативою на Фонд, щоб надати ту кількість тестів, які дозволять зробити тестування всім без винятку медичним працівникам Вінниччини. В середньому кожна лабораторія отримає від 200 до 1000 тестів. Для того, щоб була реалізована така ініціатива, нами було прийнято рішення, що Центр отримає загалом 10 тисяч тестів. Для того, щоб всі лікарі Вінниччини, всі медичні працівники мали можливість безкоштовно протестуватися. У нас чітко розплановано. Ми домовилися, тут будуть і пацієнти, які потребують особливої уваги. В першу чергу діти. І вінницькі педагоги, які сьогодні також після пом’якшення карантину матимуть змогу спілкуватись і ця програма спільними зусиллями буде реалізована. Лабораторія в Центрі є, якість є», – наголосив Порошенко. 

Він також нагадав про історію Вінницького Центру, який ще вісім років тому не мав таких можливостей для роботи, як тепер. «У 2012 році, коли тут нічого не було, у нас була дуже добра ініціатива. Міністерство закордонних справ Ізраїлю і мій великий друг Віктор Ліберман вийшли з ініціативою разом з міською радою, щоб ми спільно тут зробили міський діагностичний центр. І ми, об’єднавши зусилля, десь у вересні 2012 року спільно зробили все для того, щоб тут було і найкраще обладнання, і якісний ремонт. І дуже важливо – найкращий персонал, найвищий рівень професійності лікарів, які тут працюють. Центр відіграє велику соціальну роль, бо з великою знижкою отримують послуги ті, хто має субсидії, малозабезпечені, інваліди війни, ветерани АТО, інші категорії громадян. Я думаю, що це абсолютно правильно», – наголосив Петро Порошенко.

«Тут живуть наші батьки, родичі, вони працюють в лікарнях в тому числі. Фонд Порошенка за підтримки обласної організації «Європейської Солідарності», їх волонтерськими зусиллями вже неодноразово допомагав нашим лікарям і обладнанням, і ремонтом обладнання. Тисячі захисних халатів, і сьогодні тести. Ми очікуємо від держави аналогічних кроків, справжнього, а не фейкового страхування, гідної заробітної плати для всіх лікарів, які зіштовхуються із таким викликом. Ну і циклічне тестування, як ви сьогодні сказали – тести, тести і ще раз тести», – зазначив народний депутат восьмого скликання Руслан Демчак.

Загалом Фонд Порошенка вже доставив в Україну 31 тисячу високоточних ІФА-тестів виробництва Roche, які надходять у медзаклади країни. З початку епідемії коронавірусу у Порошенка реалізували соціальні та благодійні проекти на суму 100 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *