Пів тисячі продуктових наборів цього тижня доставлять малозабезпеченим волонтери “Європейської Солідарності” на Вінниччині (ФОТО)

Новини Вінниці Новини України Статті Топ Фото дня

Сьогодні, 20 травня, волонтерський десант “Європейської Солідарності” сьогодні підготував 500 продуктових наборів, які вже зовсім скоро доставлять у райони Вінницької області та роздадуть малозабезпеченим.

Це вже п’ята хвиля допомоги від “Європейської Солідарності”, яку отримають пенсіонери, люди із особливими потребами та ті, хто опинилися у складних життєвих обставинах. Заявки для отримання такої допомоги були залишені ними або небайдужими людьми на сайті «Солідарність».

“Бачимо, що влада не впоралася з викликом COVID-19. Як і у 2014 році волонтери взяли на себе ініціативу і захистили країну, так і зараз, під час пандемії, небайдужі – на передовій. Сподіваюсь, що ця невеличка допомога, яку зараз збирають наші волонтери, стане в нагоді для тих, хто найбільше її потребує”, – зазначив народний депутат VIII скликання Руслан Демчак.

За словами голови Вінницької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Андрія Гижка, понад 30 волонтерів сьогодні долучилися до акції – пакування продуктових наборів.

“Протягом тижня ці набори будуть доставлені адресатам. Ми, в першу чергу, орієнтувалися на тих, хто сьогодні найбільше потребує допомоги та є зареєстрованим на сайті «Солідарність». Важливо, щоб люди похилого віку мали мінімальну потребу виходити з домівок і не наражали себе на небезпеку. На Вінниччині таку допомогу вже отримали 3700 осіб. Наші набори – це на 90% товар місцевого виробника. Таким чином ми намагаємося підтримати представників малого бізнесу, який опинився в скрутній ситуації”, – наголосив Андрій Гижко.

У Могилів-Подільському районі допомогу очікують у 36 сім`ях. Ми телефонували тим, хто зареєструвався на сайті і чули слова подяки. Люди, опинилися в скрутних обставинах. Автобусного сполучення немає. Діти, які живуть у містах, не можуть передати продукти своїм літнім батькам, тому і звертаються до наших волонтерів”, – прокоментував голова Могилів-Подільської міської організації партії «Європейська Солідарність» Віталій Криган.

Загалом Фондом Петра Порошенка, корпорацією «ROSHEN» та благодійниками у Вінницькій області вже надано допомоги більше як на 3,5 млн гривень.

Зокрема, реанімаційне обладнання та медичну апаратуру на суму понад 330 тис. грн передані Вінницькій міській лікарні №1. Для Вінницької районної лікарні придбано мобільний цифровий рентген-апарат вартістю 1 млн грн.

Було відремонтовано чотири апарати штучної вентиляції легень для лікарень Вінницького, Іллінецького, Липовецького районів і Турбова.

Лікарні Вінниччини отримали від Фонду Порошенка 3500 захисних костюмів для медичного персоналу.  3700 продуктових наборів доставлено найбільш незахищеним верствам населення: самотнім пенсіонерам, людям з особливими потребами, тим, хто опинився в скрутних життєвих обставинах.

Понад 300 медичних сестер, які працюють з хворими на коронавірус, отримали солодкі подарунки до професійного свята.

Крім того, 400 ветеранів отримали продуктові набори до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *