Мобільний рентген апарат отримала Вінницька районна лікарня

Новини Вінниці Статті Топ Фото дня

У Вінниці визначено три «лікарні першої хвилі» для госпіталізації пацієнтів з COVID-19: Вінницька міська клінічна лікарня №1, обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня та Вінницька центральна районна лікарня. Ці лікарні приймають та надають допомогу жителям з усіх районів області.

Вибір лікарень є спільною позицією голови обласної державної адміністрації, МОЗ та НСЗУ. Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані з COVID-19 пацієнти отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.

Однак відучора Вінницька міська лікарня змушена була закритись через захворювання трьох медиків. Відтепер все навантаження лягло на Вінницьку центральну районну лікарню. Тільки цієї ночі сюди було доставлено 8 хворих на короновірус.

Завдяки бюджетній децентралізації та опікуванню народним депутатом VIII скликання Олексієм Порошенком дана лікарня була якісно оснащена. Завдяки екс-нардепу протягом 5 років в лікарні  відремонтували 5 відділень: гінекологічне, лор-відділення, педіатричне, відділення екстреної невідкладної медичної допомоги та пологове відділення.

Від початку пандемії, завдяки Фонду Порошенко, медичний персонал отримував такі необхідні захисні костюми та засоби індивідуального захисту, було відремонтовано апарат штучної вентиляції легень, а інфекційне відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1 отримало реанімаційне обладнання та медичну апаратуру на понад 330 тисяч гривень. Зокрема це: монітор пацієнта М50 з годинним акумулятором; шприцевий насос Medifusion, DS-3000; відсмоктувач хірургічний NOVELA; пульсоксиметри «MEDICARE» FPX-034; ларингоскопи Macintosh.

Вчора Благодійний Фонд Порошенка також передав лікарні сучасний мобільний рентген апарат. Вартість пересувного рентген апарату складає 1 мільйон гривень. Наявність такої медичної техніки вкрай важлива для закладу. За словами головного лікарня Олександра Кривов’яза, в арсеналі лікарні до цього був старий, 1985-го року випуску, рентген апарат, який вже потрібно давно списати:

– Тепер ми зможемо проводити діагностування пневмонії безпосередньо у палаті. Пацієнту не потрібно нікуди йти. Ми вкотре отримуємо найнеобхідніше від Фонду Порошенка. Бо лише вчора сусідню лікарню закрили через зараження лікарів на вірус і тепер всі пацієнти із міста поступають до нас.  Наявність мобільного рентген апарату дає нам можливість оперативно проводити обстеження і запобігати ускладнень.

Руслан Демчак, народний депутат VIII скликання додав:

– Фонд Порошенка намагається вчасно й оперативно реагувати на потреби лікарів. Місяць тому, коли ми передавали першу партію захисних костюмів у лікарню, запитували медиків про нагальні потреби. Саме мобільний рентген апарат був у цьому переліку. Ми раді, що допомога Фонду надійшла вчасно і є на сьогодні найнеобхіднішою для лікарні. Сподіваємося, що це дасть можливість уникнути важкої патології, вчасно діагностувати і надати необхідну допомогу. А найголовніше – зберегти життя. Доречі, в понеділок, в Вінницьку центральну районну лікарню будуть передані ще 950 захисних костюмів для лікарів.

Таким чином, Вінницька центральна районна лікарняна на сьогоднішній день є максимально підготовленою до прийому пацієнтів із COVID-19. І даному випадку суть не в ситуативності потреб клініки, а в тому, що якщо займатись питанням систематично, мати стратегію, вчасно оновлювати матеріально-технічну базу, тоді і в екстрених ситуаціях медицина готова до будь-яких викликів.

Нагадаємо, за підтримки Фонду Порошенка лікарням Вінницької області  за цей час передано 3400 захисних медичних костюмів. Із них опорна лікарня отримала 1400 комплектів, міська лікарня №1 – 700, решту – Вінницька обласна, Вінницький обласний лабораторний центр та районні лікарні області. Реанімаційне обладнання на суму понад 300 тисяч гривень. Також понад 3000 мешканців Вінниччини отримали продуктові набори від волонтерів «Європейської Солідарністі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *