Головний лікар з Вінниччини звернувся до Президента через призупинення медреформи

Новини Вінниці Новини України Топ

Микола Масленчук, головний лікар Іллінецької ЦРЛ звернувся до Президента Зеленського, висловивши невдоволення щодо призупинення другого етапу медичної реформи.

– До Вас звертається головний лікар не столичної, а простої лікарні на Вінниччині. Думаю, останнім часом Ви отримали безпрецендентний тиск від моїх колег з інших лікарень щодо неефективності медичної реформи, ризику масового закриття лікарень та звільнення лікарів. Прийшов час Вам почути голос інших лікарень – тих, які вперше за останні 30 років отримали шанс не виживати, а жити і ефективно функціонувати, не заглядаючи при кожній нагоді в кишеню пацієнта, – йдеться у дописі лікаря.

Головний лікар повідомив, що в його лікарні хвилювались усі, але за результатом укладеного договору з НСЗУ в 2020 році буде отримано 21,3 млн грн. Це – на ПОНАД 3 млн грн БІЛЬШЕ, ніж торік за субвенцією. Можливо, в масштабах країни ці 3 млн гривень звучать смішно, АЛЕ – як мінімум, це відсутність заборгованості в кінці року по зарплатам лікарям.

Я, як головний лікар лікарні, яка отримає ці додаткові кошти, зможу тепер ВПЕРШЕ не оббивати пороги чиновників в кінці року із благаннями виділити кошти на зарплати нашим лікарям, яких ЗАВЖДИ не вистачало, бо субвенція критично мала. – заявив лікар.

Потрібно розуміти, реформа – не для лікарів, чиновників чи науковців, а для ПАЦІЄНТІВ!

Але навіть це не так страшно, ми 30 років якось викручувались.
Страшніше інше – якщо зараз повернути все назад, – ми в першу чергу будемо в боргах перед нашими пацієнтами, які вперше отримали надію на те, що не потрібно щось додатково доплачувати чи хвилюватись, що посеред ночі в лікарні немає необхідних ліків в найекстремальніших випадках. – йдеться на сторінці лікаря.

Також головний лікар Іллінецької ЦРЛ зазначив, що все не так ідеально, коштів на все не вистачатиме, але ми маємо підтримку регіональної влади.

Зміни – це завжди болючий процес, який потребує сил та витримки. І ми готові до цього.

Народний депутат 8 скликання, Руслан Демчак прокоментував звернення лікаря: “Я гордий! За те, що сам керівник медичного закладу вторинного рівня медичної допомоги не тільки осмилив суть медичної реформи, а й розуміє катострофічність відкату назад із-за відсутності у чиновників центральних органів влади включно, нажаль, із Президентом розуміння медичної реформи та її безальтернативності. А тисячі поширень цього відкритого листа, тільки підсилюють мою гордість та впевненість в тому що в Україні є тисячі компітентних медичних менеджерів і просто розумних людей.”

Зазначимо, що свій лист Микола Масленчук опублікував у фейсбук 6 травня. За добу його пост отримав 524 коментарі, понад 2 тисячі лайків та понад тисячу поширень.

1 коментар на “Головний лікар з Вінниччини звернувся до Президента через призупинення медреформи

  1. Головний лікар забув що не всі гроші мають бути використані на зарплату.За які кошти вони будуть безкоштовно лікувати хворих і робити навіть поточні ремонти.Тому оптимізація не загорами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *