Вінницькі підприємці, що тимчасово призупинили роботу та мають неповнолітніх дітей можуть отримати фінансову допомогу

Новини Вінниці Статті

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» від 22.04.2020 р. підприємці, які мають дітей та людей, які втратили роботу та зареєструвалися у центрі зайнятості як безробітні, можуть отримати фінансову допомогу.

У Вінниці розпочинаються консультації  з цього питання. Її можна отримати по тел.: 50-83-88 (управління соціального захисту населення Правобережне); 50-86-70 (Лівобережне управління соціального захисту).

Держдопомога може бути виплачена на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Допомога надаватиметься на кожну дитину до 10 річного віку у розмірі прожиткового мінімуму: для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 грн.Директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова розповіла, які документи потрібно для отримання допомоги та куди варто звертатися за консультацією.  


«Цю державну допомогу підприємці можуть оформити у територіальних Прозорих офісах або онлайн. Проконсультуватись щодо процедури оформлення можна по тел.: 50-83-88; 50-86-70. Також для громадян, які втратили роботу або не мають можливості працевлаштуватися під час карантину, спрощено доступ і надано можливість отримати державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, яка, в свою чергу, передбачає і доплати на кожну дитину. Середньомісячній розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2 800 до 3 020 грн. Зазначу, що Постанова Уряду, ще не оприлюднена, але ми вже консультуємо вінничан з цього питання», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова. 

Для призначення допомоги на дітей заявник подає або надсилає до органу соціального захисту населення заяву за формую (див. у прикріпленому файлі) у паперовій або електронній формі, номер свого банківського рахунку в та відповідні документи/відомості у паперовій або електронній формі. 


Перелік документів    У паперовій формі заявнику потрібно надати  такі документи:
– копії свідоцтв про народження усіх дітей віком до 10 років;
– довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного соціального внеску (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
– копію документа, що посвідчує проживання на території України ( для іноземця та особи без громадянства); 
– копію рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті ( у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки/усиновлення дитини( у разі здійснення опіки над дитиною або усиновлення).   

В електронній формі заявник надати  такі документи:
–  фотокопії  свідоцтв про народження усіх дітей віком до 10 років, або відомості про свідоцтва про народження дітей ( серія, номер, дата видачі, прізвище, ім’я, по батькові дитини, прізвище, ім’я, по батькові батьків);
– фотокопію  довідки з Пенсійного фонду України про сплату єдиного соціального внеску (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
– фотокопію документа, що посвідчує проживання на території України ( для іноземця та особи без громадянства); 
– фотокопію рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті ( у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки/усиновлення дитини( у разі здійснення опіки над дитиною або усиновлення).   


На заяву та документи, що подаються в електронній формі, накладається кваліфікований електронний підпис заявника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *