Вінницькі підприємці розробили експериментальну дезінфікуючу установку

Новини України

23 квітня, до Вінницького центру первинної медико-санітарної допомоги №3 передали інноваційну установку з «дезінфікуючим туманом» у рамках ініціативи «СтопВірус». Це автономний модуль, в якому застосовується дві технології дезінфекцій – стандартна та ультразвукова. Знезараження відбувається, коли людина проходить через цей тунель. Подібні  методи отримали поширення у країнах Європи та Китаї. 

Установка-дезінфектор витрачає в чотири рази менше деззасобу у порівнянні зі стандартними моделями, тут застосовується сучасна технологія «холодний туман». Варто відзначити, що усе обладнання розміщено в єдиному антивандальному модулі, і його можна встановлювати у громадських місцях. 

Одним із перших протестував конструкцію директор центру сімейної медицини №3 Сергій Бельц. Він і розповів, як правильно проходити санобробку. 
«Це для дезінфекції лікарів, які тут працюють, та людей, які заходять у медичні заклади. Як користуватися – потрібно зайти, закрити очі, щоб не потрапляв розчин на слизові, пройти по кабінці і вийти. Це абсолютно безпечно,  єдине, що є люди, які схильні до алергії, з бронхіальною астмою, таким людям потрібно це обережно робити. Дуже хороший подарунок від фонду «СтопВірус» в час пандемії. Ми задоволені, що ця конструкція знаходиться на спільній території нашого центру ті лікарні №1», – сказав Сергій Бельц. 

Такі установки можна розміщувати на входах до лікарень, адміністративних будівель, ТРЦ та у місцях скупчення людей.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *