«Під загрозою закриття»: вінницькій «Ниві» бракує фінансування

Новини Вінниці

Перспективи фінансування вінницької «Ниви» коштом обласного  та міського бюджетів залишаються непевними. У керівництві клубу зазначають: на порозі 2020 року проект знаходиться під загрозою закриття через брак коштів, тому спортивний колектив сподівається на дотації.

  • Ми розраховуємо на серйозну підтримку з боку Вінницької обласної адміністрації і обласної ради. Без цього в нинішніх умовах клуб не може існувати. І тоді наші напрацювання щодо розвитку дитячо-юнацького футболу, перспективи розвитку молодих вінницьких футболістів можуть бути втрачені, а весь проект ФК «Нива» – закритий, – сказав президент ФК «Нива» Вадим Кудіяров.

Ситуацію прокоментував голова бюджетної комісії Вінницької обласної ради Геннадій Мазур. Він запевнив, що керована ним комісія погодила рішення підтримати фк «Нива» з коштів, передбачених на проведення спортивних заходів.

  • У нас є лист-звернення щодо фінансової підтримки «Ниви» до Вінницької ОДА та Вінницької облради. На бюджетній комісії ми розглядали це питання та ухвалили рішення, щоб головний розпорядник коштів (управління з фізичної культури та спорту Вінницької ОДА) підтримав «Ниву» із коштів, що передбачаються на проведення спортивних заходів. Зокрема, через федерацію футболу області надати фінансову підтримку в межах 1 млн. грн. на утримання ФК «Нива», – зауважив пан Мазур

За словами Геннадія Мазура, ФК «Нива» має зробити відповідну фінансову заявку, створити кошторис витрат, які йому потрібні: харчування, проживання, відрядження, спортивну форму. Причому – помісячно.   Водночас пан Мазур пропонує створити комунальний заклад, засновником якого має бути Вінницька міська рада.    

–  Тоді в подальшому обласний бюджет й надалі здійснюватиме більш ефективну підтримку ФК «Нива». Тобто команду має підтримати й Вінницька міська рада. Це дуже важливо! – сказав він

Як повідомляють у клубі, заступник голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна і начальник спортуправління ОДА Сергій Чернявський коментувати ситуацію відмовилися.

В свою чергу, голова спорткомітету Вінницької міської ради Сергій Краєвський та очільник обласної федерації футболу Ігор Гатауллін висловилили свою підтримку клубу. Пан Краєвський  запевнив, що наш «Нива» матиме підтримку з міського бюджету, але конкретних цифр не уточнив.  

Як повідомлялося раніше, у бюджеті Вінниччини на 2020 рік закладено 99 мільйонів гривень на фінансування спорту. Як запевнив директор департаменту фінансів обладміністрації Микола Копачевський, ці кошти в тому числі підуть на фінансування фк «Нива».

За матеріалами: Прес-служба ФК «Нива»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *