Вінницькій обласній дитячій лікарні купили мобільну рентгенівську установку

Новини Вінниці Топ

Cьогодні, 19 грудня, Вінницькій обласній дитячій лікарні було передано сучасне устаткування – мобільну рентгенівську установку Ultra 100. Апарат призначений для проведення діагностики пацієнтам, які потребують обстеження безпосередньо в умовах будь-якого відділення та знаходяться у важкому стані (нетранспортабельні). Устаткування надасть можливість швидкого та зручного доступу до пацієнтів у будь-якому місці лікарні завдяки можливостям транспортування та простому управлінню системою. Окрім того, її перевагою є зменшення  променевого  навантаження при обстеженні дітей.

Апарат придбано компанією «ДТЕК Енерго», що співпрацює з обласною державною адміністрацією в рамках соціального партнерства. Це надасть нові можливості медичному закладу, де щорічно лікується понад 16 тис. дітей Вінниччини, підвищити якість діагностики.

Загалом, протягом 2019 року  для лікарні було придбано обладнання на суму 6,3 млн грн, із них 1 870 тис грн – з бюджету розвитку, 340 тис грн – з благодійної допомоги.

За словами головного лікаря Василя Паненка, у 2019 році, порівняно із попереднім роком, збільшилась кількість пролікованих дітей у медзакладі.

  •  Найважливіше для нас – це швидкість та якість лікування. Нам вдалося скоротити ліжко-день та досягти майже найкращого в Україні показника – 8,2. Для такого рівня лікарні – це справді ідеальна цифра. Ще одним важливим індикатором роботи є показник летальності. Цьогоріч, як і в попередні три роки, ми змогли знизити його наполовину. Якщо раніше цей показник становив 0,44, то  сьогодні – 0,26. Це означає, що врятовано майже 40 життів дітей, – зауважив головний лікар.

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *