Голова Вінницької ОДА пояснив, чому бюджет області на 2020 рік зменшиться вдвічі

Новини Вінниці

Сьогодні, 16 грудня, на нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та служб області голова Вінницької ОДА Владислав Скальський акцентував увагу на тому,  що в  бюджеті на 2020 рік уже немає таких статей, як субсидії чи виплати пільг:

  • Ці видатки будуть фінансуватись без залучення обласного бюджету. Обласний бюджет все більше й більше втрачає функції транзиту. Охорона здоров’я вторинного і третинного рівня  з 1 квітня фінансуватиметься напряму Національною службою здоров’я України. Наголошую:  це зміні стратегічного підходу – перехід від фінансування за кошторисами і утримання стін, ліжок і т. п. до фінансування якісних медичних послуг. Монетизація пільг і субсидій також дозволяє не транзитувати кошти на ці потреби через обласний бюджет. Саме тому  обсяг бюджету на 2020 рік вдвічі менший ніж був у 2019 році.

Очільник області також зазначив,  що реформа децентралізації повинна завершитись тим, що 100% території України займатимуть ОТГ, які будуть на прямих міжбюджетних відносинах.

  • Це і є наближення послуг до місця, де проживає людина і одночасно зменшення  можливості  відтоку  коштів на шляху до споживача, – пояснив пан Скальський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *