Шкарпетки з Прикарпаття, шашлик та юшка з коропа: у Вінниці розпочав роботу святковий ярмарок

Новини Вінниці Топ

Відсьогодні, 14 грудня, у Вінниці розпочав роботу традиційний різдвяно-новорічний ярмарок. На Європейській площі відкриваються ятки із сувенірами, смаколиками та гарячими напоями, а для дітей працюють каруселі.

Оскільки ярмарок тільки набирає хід, вибір сувенірів поки що не багатий, проте цікавий святковий презент для себе чи близьких знайти вже можна. Так, вінничанка Іванна продає іменні ложки з нержавійки. Імена та візерунки на святкових приборах вигравірувані  лазером.

  • Усі малюнки – лазерні, тож вони за будь-яких обставин не стираються. Є не тільки іменні ложки, а же й для родичів: «супер-мама», найкращій тещі і таке інше, але їх купляють рідше, – розповідає продавчиня

Неподалік від Іванни продає натуральні шкарпетки, рукавички, шапки та іншу «зігріваючу» продукцію пан Михайло, що приїхав на вінницький ярмарок з Івано-Франківської області.

  • Усім вінничанам велике вітання з Прикарпаття! Продукція, яку я представляю, виробляється лише у Косівському районі. Є вироби з вівчини, зі шкіри. Є сумки, ремні, пледи. Здебільшого це все ручна робота. Продукція тепла та натуральна, хімії немає, – говорить чоловік

Ті ж, хто хоче зігрітися не лише теплим одягом, можуть почастуватись гарячим глінтвейном чи пуншем. Середня ціна за 450 грамів ароматного напою – 70 гривень.

Звісно ж, можна на ярмарку і підживитись. Зокрема, у ятку із грузинською кухнею відвідувачам пропонують хачапурі та безліч страв у лаваші. Уся випічка коштує 50 гривень, солодкі вироби продають удвічі дешевше.

Є чим поласувати і любителям гриль-кухні та страв на вогні загалом. Ціна на шашлик – 55 гривень за сто грам, юшка з коропа – 25 гривень за 500 грам.

  • Будуть ще ковбаски та кукурудза. Сьогодні нема, але будуть, – обіцяє Валерій, що вже не один рік готує для вінничан шашлик на новорічному ярмарку

Працюватиме ярмарок щодня до 14 січня.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *