На Вінниччині відшкодувати витрати на лікування потерпілих від злочинів допомагає прокуратура

Новини Вінниці

Керівником Немирівської місцевої прокуратури до районного суду скеровано  заяву в інтересах комунальної медичної установи про стягнення з особи, яка вчинила злочин, витрат на лікування потерпілого на загальну суму понад 6 тис. грн. Нині заява  перебуває на розгляді.

Бершадським районним судом уже задоволено два позови керівника Бершадської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної ради, Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні, а також в інтересах Державної установи «Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України» до фізичної особи про відшкодування витрат закладу охорони здоров’я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину на суму 46 тис. гривень.

Довідка. Мета кримінального провадження полягає не лише в притягнені до відповідальності особи, яка  вчинила кримінальне правопорушення, а й в усуненні його наслідків, зокрема, пов’язаних з порушенням майнових прав державних органів та установ. У тому числі на особу, яка вчинила злочин, крім загального обов’язку відшкодувати шкоду потерпілому від злочину, покладається також обов’язок відшкодувати закладу охорони здоров’я витрати на лікування потерпілого.

За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *