Анатолій Олійник: «Вінниччина – єдина область, яка призначає студентам іменні стипендії»

Новини Вінниці

Сьогодні, 12 грудня, в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського керівництво області зустрілося зі студентами з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які отримують іменні стипендії ОДА та облРади.  

Вже п’ятий рік поспіль напередодні новорічно-різдвяних свят я зустрічаюсь із вами, студентами-стипендіатами, – зазначив голова облРади  Анатолій Олійник. –Вінниччина – єдина в Україні підтримує молодих людей, які показують високі здобутки в навчанні. Ми показуємо, що працюємо на перспективу. Бо в майбутньому у талановитих має бути гідна й високооплачувана робота. Ви робите зараз перші кроки для того, аби проявити себе і всі, хто поруч з вами, зокрема і ми, дивимось на вас, як на тих молодих людей, в руках яких уже є майбутнє. Саме ви керуєте прогресом, аби змінювалося життя на краще і вдосконалювалося в усьому. Тому на цьому шляху бажаю вам натхнення для формування трендів, для задання високої планки для інших поколінь, для формування прогресивного напряму розвитку суспільства.

За словами Анатолія Олійника, для забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які здобувають освіту у вищих навчальних закладах Вінницької області, облдержадміністрацією та обласною Радою 1998 року вперше в Україні було ініційовано виплачувати іменні стипендії. За 21 рік понад вісім тисяч стипендіатів отримали майже 11 мільйонів гривень з обласного бюджету. У 2019 році сума іменних стипендії становила 1 млн 136 тис. грн, і отримали їх близько 630 студентів.


Джерело:  vinrada.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *