Косметички – як символи жертв домашніх агресорів: у Вінниці відбувся флешмоб проти насильства

Новини Вінниці

Сьогодні, 11 грудня, в торговому центрі «Мегамол» відбувся  інформаційно-просвітницький захід  #ДійПротиНасильства. Поліцейські розмістили декілька  локацій з тематики протидії домашньому насильству та провели флешмоб. 

Захід відбувся в рамках  Всесвітньої акції «16 днів проти насильства», спрямованої на привернення  уваги  до питань   запобігання будь-яким проявам насильства, покращення правової обізнаності людей для протидії  цьому явищу.

Організаторами  заходу виступили Головне управління Національної поліції у Вінницькій області, Управління патрульної поліції області,  ГО «Джерело надії», Регіональний центр з надання  безоплатної правової допомоги, Фонд Народонаселення ООН в Україні та Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА.

Поліцейські представили містянам кілька пізнавальних інформаційних локацій.

На одній з  них були розкладені  жіночі косметички, що  символізували жертв домашніх агресорів, які втратили набагато більше, ніж красу – жінок позбавили честі,  гідності, здоров’я та навіть життя.

Організатори заходу  закликали присутніх не замовчувати, не приховувати фактів знущання, приниження  та залякування, а повідомляти про це поліцію та відповідні служби.

Поліцейські разом з присутніми провели флешмоб «Долоньки проти насильства». Усі бажаючі мали змогу на паперовій долоньці написати  своє бачення суспільства без  насильства в сім’ях.

Крім того була представлена виставка дитячих   малюнків, на яких діти зобразили навколишній світ без образ та насильства.

Присутні поспілкувались з поліцейськими  та представниками організацій з протидії насильству, отримали відповіді на хвилюючі питання, а також дізнались, як себе убезпечити від насильства та куди звертатись за допомогою  у разі необхідності.

За інформацією: Відділ комунікації поліції Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *