Владислав Скальський увійшов до топ-5 голів ОДА

Новини Вінниці

Очільник Вінницької ОДА Владислав Скальский посів четверте місце у рейтингу голів обласних адміністрацій. «Топ» функціонерів склало видання «Ділова столиця», передає газета «Місто».

За даними експертів видання, Вінниччина лідирує за динамікою промисловості: зростання на 19% в січні-вересні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і на 17,6% за підсумками десяти місяців (в середньому по Україні вийшов нульове зростання і спад на 0,6%). Найбільша галузь промисловості – харчова – збільшила продукцію на 15,8%, виробництво електроенергії виросло на 9,3%. В цілому область набрала 87 рейтингових балів, що дозволило їй обіяняти четверту сходинку рейтингу.

Як зазначається, Вінниччина стала першою і за динамікою будівництва: обсяг будівельної продукції збільшився в два рази в січні-вересні і в 1,97 рази за підсумками десяти місяців (в середньому по Україні – на 20,5 і 20,8% відповідно). Найбільший внесок в цей результат дало зростання будівництва інженерних споруд в 2,46 рази. До того ж Вінниччина стала лідером за загальною площею нових нежитлових будівель на 1000 жителів.

Ще одне перше місце область заробила в роздрібній торгівлі, показавши зростання її обороту в січні-вересні на 17,6% в порівнянних цінах (в середньому по Україні – на 9,8%). Крім того, за підсумками трьох кварталів Вінниччина посіла друге місце за динамікою нефінансових послуг (зростання на 18,2% в ринкових цінах), третє – за динамікою реальної зарплати (зростання на 12,1%), п’яте – за обсягом будівельної продукції на душу населення.

Водночас, за оцінками експертів, найбільшим провалом області стало падіння на передостаннє місце за динамікою капітальних інвестицій, обсяг яких скоротився на 9,8% за підсумками трьох кварталів, хоча за підсумками півріччя було зафіксовано зростання на 12,3%. Таким чином, потік інвестицій різко обмілів саме в третьому кварталі.

Додамо, що на першому місці рейтингу очільник Дніпропетровської області Олександр Бондаренко, на другому – голова Київської міської держадміністрації Віталій Кличко, на третьому – голова Київської облдержадміністрції Олексій Чернишов. А от найнижчий рейтинг у голови Закарпатської облдержадімістрації Ігоря Бонадаренка.

Нагадаємо, Владислав Скальський обійняв посаду голови ОДА 19 вересня 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *