Вінницький художник Володимир Козюк вручив мистецький орден артисту балета Тераду Нобухіро

Новини Вінниці Топ

У Києві голова правління громадської організації «Кращий Художник / The Best Artist»», народний художник України вінничанин Володимир Козюк на сцені оперного театру ім Тараса Шевченка вручив орден «За спеціальний внесок у розвиток світового мистецтва» ІІ ступеня  артисту балету, народному артисту України  директору Міжнародного юнацького конкурсу-фестивалю класичного танцю «Гран Прі Київ» Тераду Нобухіро за вагомий внесок у зміцнення зв’язків у галузі культури і мистецтва між Україною та Японією, розвиток хореографії в Україні та світі.

Терада Нобухіро  народився в Кіото.  Він –  перший японець, який закінчив Київське хореографічне училище,а згодом став солістом Національної опери, заслуженим артистом України та через деякий час повернувся в рідні пенати вже в якості художнього керівника.

Володимир Козюк на своїй сторінці у Фейсбук написав:

  • Передісторія цих дивовижних метаморфоз така: в 1971 міста Київ і Кіото стали побратимами, а через чотири роки договір про співпрацю підписали Київське державне хореографічне училище і балетна школа «Терада балет». Заснувала останню відома в Японії сім’я Терада – пан Хіроясу і г-жа Мічіко. Нобухіро – їхній син.
    Приклад першопрохідника надихнув тоді багатьох іноземців на навчання в знаменитих балетних школах Москви, Пітера, Києва, європейських
    , у тому числі. Потоку учнів посприяла і біографічна книга «Мама, у мене все добре» Соное Накадзіма, що оповідає про життя та навчання Нобухіро в Києві з 1987-го по 1995 р.  Настільки вона була популярною серед іноземних читачів, що пару років тому її російськомовний переклад з’явився і в Україні.
    Із 2012 року Терада Нобухіро працює художнім керівником Київського державного хореографічного училища.

Із біографії Терада Нобухіро:

1993 року закінчив Київське державне хореографічне училище, з того ж року — соліст Національної опери України імені Т. Г. Шевченка. 1999 — лауреат Міжнародного конкурсу артистів балету ім. С. Лифаря, Київ, третя премія.
1995 – друга премія на змаганнях у Нагої, Японія.
1995-2017 – головний танцюрист Національної опери України
1995-1999 – викладач та майстер балету в Слов’янському університеті.
2007 – художній керівник театру в долині Кіото.
2011 – керівник концертів в Імперському домі.
2012 р. – художній керівник у КДГУ.
2013 р. – посол культури в Кіото.
2015- Організатор Гран-прі Києва.
2017- Київ – Організатор Кіотського фестивалю.

Довідка. Орден «За спеціальний внесок у розвиток світового мистецтва» заснований ГО «Кращий Художник / The Best Artist».  Нагорода виготовлена ювелірним домом Kimberli з коштовних металів. Її розробили ву рамках проведення ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник / The best artist 2019», який відбувся у Вінниці  цьогоріч. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *