Перший муніципально-приватний дитсадок Вінниці відкриють у співпраці з гімназією «Дельфін»

Новини Вінниці

Приватна гімназія «Дельфін» – перший учасник пілотного проекту муніципально-приватного партнерства у галузі дошкільної освіти. Заклад переміг у конкурсі на оренду приміщення дитячого садку на вулиці Трамвайній. Договір оренди сьогодні затвердили рішенням виконавчого комітету міської ради. 

Вінницька приватна гімназія «Дельфін» влаштує садок на 5 груп на базі орендованого ДНЗ на вулиці Трамвайній. Інноваційний дошкільний заклад, як планується, буде відвідувати на початковому етапі 100 вихованців, але у подальшому планується забезпечити місцями 150 дітей. До садка будуть зараховані маленькі мешканці мікрорайону, які зареєстровані  у загальній міській черзі. Таких дітей має бути не менше 20 % від загального числа вихованців. За навчання дітей з загальної черги оплата здійснюватиметься за рахунок бюджету громади (крім батьківської плати за харчування). 

Строк оренди будівлі – 15 років без права приватизації. Цільове призначення об’єкта – розміщення закладу дошкільної освіти. Орендар має укомплектувати приміщення необхідним обладнанням, устаткуванням та інвентарем до 25 грудня 2019 року.

Директор департаменту комунального майна  Ігор Шутак зазначає, що згідно з умовами договору, орендар має підтримувати приміщення в належному стані, запобігати його пошкодженню, проводити відповідні поточні ремонти. 

Нагадаємо, минулого тижня сесія міської ради ухвалила рішення, згідно з яким дітей, які перебувають у загальній міській черзі на зарахування у дошкільний заклад, можуть влаштовувати і в приватні заклади освіти. При цьому, частину вартості утримання маленьких вихованців будуть компенсовувати з бюджету. Для довідки:

До слова, вінницька приватна гімназія «Дельфін» – один з перших приватних освітніх закладів Вінниці. Гімназія надає освітні послуги за рівнем дошкільної та загальної середньої освіти упродовж 25 років. Освітня діяльність у закладі провадиться на підставі ліцензій. У закладі забезпечується розвиток, виховання та навчання дітей відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти.

За матеріалами: https://www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *