На Вінниччині плату за проїзд великовагових авто здебільшого стягують через суд

Новини Вінниці

Органи  прокуратури  Вінницької  області  проводять  роботу з питань стягнення на користь Державного бюджету України плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Підставами для пред’явлення таких позовів є матеріали територіальних органів Державної служби України з безпеки на транспорті, якими виявлено та задокументовано факти надання послуг із перевезення вантажу з перевищенням осьових навантажень, встановлених Правилами дорожнього руху України, без оформлення дозволу або документа про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів.

Проте, нараховані державним органом фінансові санкції здебільшого у добровільному порядку не сплачуються, і органами прокуратури Вінницької області готуються до суду позови про стягнення коштів у примусовому порядку.

Так, господарським судом Вінницької області задоволено позов керівника Жмеринської місцевої прокуратури в інтересах Державної служби України з безпеки  на транспорті  щодо стягнення з перевізника плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції відповідачем у справі подано апеляційну скаргу.

Постановою Північно-Західного апеляційного господарського суду залишено без задоволення апеляційну скаргу відповідача та засилено рішення господарського суду Вінницької області яким задоволено позовні вимоги прокуратури.

Наразі вживаються заходи щодо виконання судового рішення.

За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *