«Волонтер – найсильніша зброя!»: у день «професійного свята» вінницькі волонтери АТО подякували цивільним

Новини Вінниці Топ

На Європейській площі Вінниці зібрались волонтери, аби подякувати мешканцям за підтримку українського війська. Захід, присвячений Дню волонтера та Дню Збройних сил, відбувся сьогодні, 5 грудня.

Усі охочі могли почастуватись солдатською кашею, бутербродом із салом, консервацією чи пиріжками – продуктами, які ось вже шість років передають на передову небайдужі громадяни.

  • Волонтер – це найсильніша зброя, яка зміцнює дух, – розповідає капелан, священик УПЦ МП Анатолій Кузнєцов , який регулярно відвідує передову з 2014 року.

Чоловік каже : якщо раніше волонтери у великій    кількості везли солдатам бронежилети, каски та різне устаткування, якого не вистачало в армії, то зараз допомога адресна – везуть те, що потрібно конкретному підрозділу чи бійцю.

  • Підрозділ звертається, просить акумулятор, колеса, станки для кулеметів чи бронежилетів, і ми веземо В принципі, те саме, що і на початку війни, але більш точково , – говорить він 

Як священику, Анатолію  доводилося навіть вінчати та хрестити людей в АТО. Так, нещодавно, говорить святий отець, він повінчав бійця з Одещини та військовослужбовцю з Вінниччини.

Свято супроводжувалось виступом дитячих вокальних колективів та виставкою фотографій волонтерів Вінницької області. До того ж, кожен охочий міг підписати листівку із побажаннями солдатам, які зараз боронять східний кордон України.

  • Я побажала, щоб хлопці тримались за нашу Україну і щоб всі повернулись живими та здоровими, – розповідає вінничанка Валерія  

До речі, з 2014 року і по сьогодні вінничани активно збирають гуманітарну допомогу для військових та цивільних в АТО, плетуть маскувальні сітки, ремонтують військову техніку.

Олкександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *